După decizia partidului, toți miniștrii lui Tăriceanu vor fi obligați să își dea demisia din Guvern. Este vorba de miniștrii de la Mediu, Energie, Externe și Relația cu Parlamentul.

Citeste si: Viorica Dăncilă, aşteptată să trimită astăzi propunerile de remaniere preşedintelui Iohannis

Conform Constituției și a deciziilor CCR, Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament în termen de 45 de zile pentru a cere un nou vot de reconfirmare, odată cu schimbarea culorii politice a guvernului.

În cazul în care nu adună numărul suficient de voturi, adică 233, guvernul rămâne interimar, scrie digi24.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În acest moment, PSD are 206 parlamentari, însă nu sunt excluse și alte plecări spre partidului lui Victor Ponta odată cu ieșirea ALDE de la guvernare și înființarea unei alianțe cu Pro România.

Citeste si: Dana Gârbovan, propusă de Dăncilă la Justiție, demisionează din magistratură

Viorica Dăncilă ar putea să încerce să coopteze UDMR în Executiv, așa cum a făcut și Victor Ponta în 2014, după ieșirea PNL de la guvernare.

Cu cele 30 de voturi ale UDMR, la care s-ar mai adăuga cel puțin 8 voturi ale minorităților, Dăncilă și-ar putea trece noul guvern. Problema stă însă în eventualele pretenții ale maghiarilor, precum și în nemulțumirile pe care aceștia le-au avut la adresa Executivului în ultima perioadă.

Citeste si: VIDEO| Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale: ”Am convingerea că pot câştiga în faţa lui Klaus Iohannis”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si