În mod cert, mulţi şoferi încă îşi lipesc foarte multe obiecte pe parbrizul maşinii, deşi cunosc faptul că pentru astfel de situaţii, Codul Rutier prevede amenzi mari. Prevederea nu este una nouă, dar este cunoscută și respectată de prea puțini șoferi. Conducătorii auto riscă să îşi piardă chiar şi punctele. Totuşi, sunt şoferi care refuză să le dezlipească. Amenzile sunt considerabile şi pot ajunge chiar până la suma de 3000 de lei.

La începutul acestui an, doar în Capitală, saşe şoferi au fost amendaţi pentru săvârşirea acestei contravenţii. „Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă: Aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori impiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasă ori citirea numarului de înmatriculare”, Art. 102, alin. 36 din Codul Rutier.

Citeste si: VIDEO| Scene șocante în capitalã unde un autobuz al regiei de transport București s-a prãbușit în Dâmbovița

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit articolului 148 din Codul rutier, amenzi similare pot primi şi soferii care folosesc „instalaţii de sonorizare la un nivel de zgomot care ar afecta deplasarea în siguranţă a lui şi a celorlalţi participanţi la trafic”.

Sursa: spynews.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si