Consiliul de administrație al unității medicale a declarat că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit într-unul dintre generatoarele subterane, transmite fanatik.ro. Acesta ar fi avut loc în generatorul din clădirea 1, răspândind fum pe toate etajele clădirii vechi.

Citeste si: Povestea cutremurătoare a celor doi tineri proaspăt căsătoriți. Le-a luat foc casa când au plecat în luna de miere

103 pacienți evacuați

A fost o noapte de groază pentru angajații spitalului și nu numai. Conducerea a raportat că nu mai puțin de 103 pacienți erau internați în momentul episodului și peste 100 de medici au fost mobilizați. Guvernatorul adjunct de la Rio de Janeiro, Claudio Castro, a declarat că ambulanțele de stat au transportat și salvat totodată peste 60 de pacienți la spitalele publice. Opt oameni cu boli cronice au fost conduși în ambulanțe avansate – patru pentru Copa Star și patru pentru Copa D’or.

Incendiu de proporții. Pacienți mutați în paturi pe stradă

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Expertiza Poliției Civile trebuia să înceapă la ora șase dimineața, dar debutul investigației a fost amânat, deoarece clădirea în care s-a produs incendiul era încă fără lumină. Fumul a cuprins fiecare etaj al uneia dintre clădirile spitalului, conform anunțului făcut de conducerea spitalului. Secția de pompieri a fost sunată în jurul orei 18:00. La două ore distanță, echipajele de intervenție au raportat că incendiul a fost controlat.

Citeste si: Români carbonizați într-un incendiu de proporții în Germania. Flăcările au mistuit totul


Pacienții au fost mutați în paturi improvizate direct pe stradă

Pentru a găzdui pacienții, care au trebuit să-și lase paturile în grabă, personalul spitalului a improvizat paturi pe strada Arthur Menezes, stradă pe care autoritățile au luat decizia să o blocheze. Astfel, în fața spitalului, voluntarii au ajutat și el personalul spitalului în îngrijirea și transferul pacienților. Au existat și momente impresionante – de fiecare dată când cineva era salvat, oamenii care urmăreau intervenția aplaudau.

Incendiu de proporții. Pacienți mutați în paturi pe stradă

Citeste si: Cel puţin opt persoane au murit în Coreea de Nord şi Coreea de Sud din cauza taifunului Lingling

Pacienții rămași au fost transferați în alte unități medicale care aparțineau rețelei medicale. Pacienții și personalul au folosit rețelele de socializare pentru a posta imagini ale spitalului afectat de flăcări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si