În Lipova, județul Arad casele și curțile oamenilor au fost invadate de gărgărițe. Buburuzele i-a adus la disperare pe localnici pentru că sunt cu miile şi intră peste tot, aşa că oamenii nu ştiu ce să mai facă să scape de ele. Deși sunt frumoase, sunt și la fel de agresive, iar insecticidul se pare că nu își face efectul.

Citeste si: Horoscop 2019. Zodiile care îți citesc sufletul. Nimic nu le oprește!

„Invazie colorată" în Arad

Specialiştii spun că, de vină pentru invazia colorată, ar fi vremea excesiv de caldă pentru această perioadă. Înşelat de temperaturile crescute, bioritmul insectelor a fost dat peste cap aşa că în loc să doarmă, s-au trezit toate la viaţă.

„Invazie colorată" în Arad. Localnicii sunt disperați de buburuze

Citeste si: Miercuri, 16 octombrie- Rugăciunea care trebuie rostită, te va scăpa de orice frică

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Zborul in aglomerari masive este cauzat tocmai de aceste temperaturi mari din aceasta perioada. Ele s-au pregatit de iernare, aceste calduri schimbandu-le ciclul biologic, pacalindu-le ca a inceput un nou sezon.”, a transmis biologul Gabriel Herlo.

Localnicii sunt disperați de buburuze

Autorităţile au anunțat că au căutat soluţii ca să rezolve această problemă. Primarul comunei Lipova, Mircea Jichici a spus că pădurile nu au mai fost stropite de foarte mulți ani și ca de aceea au apărut buburuzele.

„Într-adevar am fost sesizat de doua persoane de pe Valea Soimusului ca au aparut aceste buburuze. Noi am contactat firma cu care lucram noi, urmand sa stropim.”

a adăugat edilul.

„Invazie colorată" în Arad. Localnicii sunt disperați de buburuze

Citeste si: Dramă în familia unui important om politic! Fiul său s-a sinucis!

Localitatea Lipova nu este singura afectată de această invazie neobişnuită.

De şapte ani, gărgăriţele au devenit un fel de simbol al toamnelor lungi şi cu vreme frumoasă în această zonă din judeţul Arad.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si