Anual, cetăţenii turci, inclusiv cei aflati in Romania sarbatoresc cea mai importanta zi din istoria lor: proclamarea Republicii, în 1923, de către Marea Adunare Națională a Turciei.

Evenimentele organizate pentru a sărbători Ziua Republicii Turcia au fost marcate aseara printr-un concert la Ateneul Român. La manifestarea culturala a participat si Ambasadorul Turciei in Romania.

FUSUN ARAMAZ, amvasadorul Turciei in Romania: Sărbătorim Ziua Naţională a Turciei.

Republica turcă s-a întemeiat în 1923 după Războiul de Independenţă. A fost declarată republică în timpul mandatului de preşedintie a lui Mustafa Kemal Ataturk.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| 96 de ani de la proclamarea Republicii Turcia

Ieri a mai avut loc un eveniment important: s-au sarbatorit 141 de ani de la primul contact al relatiei diplomatice intre Romania si Turcia.

GUVEN GUNGOR, presedintele TIAD: Romania este foarte clar pentru noi nu numai din punctul de vedere al calculelor, ci si sentimental, cel mai potrivit loc din Uniunea Europeana pentru ca oameni de afaceri turci sa investeasca.

48.15

Poporul turc il cinsteste cu ocazia Zilei nationale pe Mustafa Kemal Ataturk, eroul care va rămâne în istorie ca părinte al Republicii moderne.

Ca omagiu impresionant, statuia lui Mustafa Kemal Ataturk- amplasată pe Calea Victoriei din Bucuresti- a fost acoperită cu coroane de flori depuse de Ambasadorul Republicii Turcia în ţara noastră, E.S. Fusun Aramaz, de către reprezentanţi de seamă ai mediului de afaceri şi ai comunităţii turce din ţara noastră.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si