Salata de boeuf. Rețetă clasică pentru Crăciun
Salata de boeuf este un preparat nelipsit de pe masa de Crăciun a Românilor. Fie ca este cu carne sau fără, salata de boeuf este extrem de apreciată de întreaga familie.
Mai este puțin până la Crăciun și gospodinele se pregătesc intens de masa de sărbători. Astăzi, împărtășim cu voi secretul celei mai gustoase salate de boeuf, preparată cu maioneză de casă.
Citeste si: Salam de biscuiți. Rețeta tradițională a copilăriei
Citeste si: Cozonac cu nuca. Secretul celui mai pufos cozonac
Evident, pentru gospodinele moderne, care nu au timp să pregătească maioneza, acestea o pot cumpăra din comerț. Însă, se spune că, salata de boeuf cu maioneză de casă este mult mai gustoasă.
- un piept de pui
- 600 g cartofi
- 6 castraveti murati
- 5 gogosari murati
- 4 morcovi
- 200 g mazare congelata
-
sare
- piper
- 600 ml ulei
- 2 galbenusuri fierte
- 2 galbenusuri crude
- o lingurita mustar
- zeama de lamaie.
Se spală bine pieptul de pui (sau carnea de porc) și se pune la fiert într-un vas mare. Se înlătură constant spuma care se strânge.
Când carnea este fiartă se scoate și în supa rezultată se adaugă apă și se pun cartofii la fiert, apoi mazărea împreună cu morcovul.În timp ce fierb legumele și carnea, tăiem castraveții și gogoșarii cubulețe și-i lăsam la scurs într-o strecurătoare.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Cozonac. Cum prepari cel mai pufos cozonac. Ingredientul secret pentru un aluat perfect
Citeste si: Toba de casă. Cum se prepară corect. Află ingredientul care o face delicioasă
Atunci când toate legumele sunt bine fierte, le scoatem, le lăsăm să se răcească și apoi le tăiem cubulețe.
Se amestecă bine gălbenușurile, se pune praf de sare, muștar și se omogenizează tot. Apoi adăugăm câte puțin ulei și alternăm cu zeama de lămâie. Toate ingredientele se amestecă cu telul până când se încorporează tot uleiul.
Legumele și carnea se pun într-un vas încăpător, se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper.
Citeste si: Slănină cu ceapă. Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci această combinație
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Salata boeuf. Cum o prepari ca la carte. Plus idei ingenioase de decorare
Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun
Se adaugă maioneza, însă înainte ne asigurăm că oprim 2-3 linguri pentru ornat, se omogenizează apoi totul.
Salata de boeuf se pune pe un platou și restul se îmbracă în maioneză. Se ornează apoi cu murăturile rămase, după preferințe.