VALENTIN FOTESCU: Masa de Craciun este binecuvantata daca ai participat si la slujba din biserica. Sa stiti indiferent de pozitia sociala a fiecaruia, indiferent din ce categorie sociala te tragi, masa de craciun aproape la toata lumea e imbelsugata. Si masa este imbelsugata daca este si binecuvantata. 

Preotul Valentin Fotescu ne vorbeste despre credinta si dragoste ca despre daruri de pret pe care crestinii stiu sa le pretuiasca in ziua cea mare a Craciunului.

Tot el dezvaluie si semnificatia celor doua preparate traditionale de pe masa din ziua nasterii lui Iisus: cozonacul si preparatele din porc.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Bugetul de Crăciun al românilor. Salariile și pensiile dispar cu viteza luminii

VALENTIN FOTESCU: Cozonacul pentru ca este partea dulce, sugereaza dulcele din noi. Omul este constituit structural sa fie bun sa fie placut si toti cautam acest lucru, acest simbol, cozonacul, care este constituit din faina din nuca.

De ce carnea de porc?

VALENTIN FOTESCU: Nu este o traditie pur religioasa, este o traditie populara mosnenita din generatie in generatie mai ales la ortodocsii romani si nu in toate partile. Sa stiti ca in Moldova si chiar in Ardeal porcii se taie intre Craciun si Anul nou pentru ca tinind post de Craciun sa manance ce va usor si folosesc carnea de pasare. Este o traditie pe care biserica o agreeaza care nu e in detrimentul omului, este de folos si daca omul se bucura si Dumnezeu binecuvanteaza.

Citeste si: Salata boeuf. Rețeta corectă pe care puțini o știu. Ingredientul greșit pe care aproape toate gospodinele îl folosesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si