Imaginile dramatice surprind momentul în care baza militară Al-Asad, din provincia Anbar, a fost lovită de rachetele balistice lansate de Iran.

Întreaga scena a fost filmată de un martor. Rachetele au lovit concomitent doua dintre bazele americane, Ain Al Assad, din centrul Irakului si baza aeriană Irbil, din Kurdistanul irakian.

Ambele găzduiesc militari americani. Primele informatii nu au indicat ca ar fi fost victime printre soldatii americani in urma acestui atac fara precedent.

Exploziile au provocat insa daune materiale şi, potrivit CNN, au rănit mai mulţi irakieni.

Citeste si: Iranul oferă o recompensă de 80 de milioane de dolari oricui îl omoară pe Trump

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că cel puţin 80 de americani ar fi fost ucişi în atacurile ce au implicat rachete lansate de Teheran asupra unor ţinte americane din Irak, adăugând că niciuna dintre rachete nu a fost interceptată, transmite Reuters.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Intr-o prima reactie pe Twitter, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus ca nu sunt victime: „Totul este bine în privinţa atacurilor cu rachete de la bazele noastre militare din Irak. Verificăm acum dacă sunt victime şi evaluăm pagubele. Dar totul arată bine până acum. Avem cea mai puternică şi mai bine echipată armată din lume”.

Televiziunea de stat de la Teheran a transmis că atacurile vin în urma uciderii de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani.

A început războiul?

Oare acest atac este inceputul razboiului? Asta se intreabă toata planeta! Imediat dupa atac, o reuniune de urgenta a avut loc la Casa Alba! La finalul ei, presedintele american Donald Trump a anuntat ca inca evalueaza pagubele, ca acestea nu ar fi majore pentru ca armata Statelor Unite este foarte bine echipata si va reveni cu o declaratie astazi!

Este cel mai pacifist mesaj transmis pana acum de catre liderul de la Washington si pe care nu il regasim in declaratiile facute de iranieni!

Gardienii Revolutiei au anuntat ca vor ataca obiective din Dubai si Israel daca americanii vor raspunde la atacul cu 22 de rachete lansat noaptea trecuta, impotriva celor Doua baze din Irak!

Citeste si: Atac iranian cu rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau militari americani

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Este si motivul pentru care spatiul aerian a fost inchis in Orientul Mijlociu pentru avioanele civile.

Toate sunt obligate acum sa ocoleasca zona de conflict, mai ales ca Iranul detine si rachete balistice intercontinentale, cu raza lunga de actiune- de 2.000 de km, nu doar de 300 km- cum sunt cele lansate noaptea trecuta!

A explodat prețul petrolului

În ce priveşte situaţia de pe teren, tara noastra a anuntat inca de ieri ca isi relocheaza militarii aflati in Irak, din cauza riscului prea mare de securitate La fel va face si Germania, tara care are 114 soldati in baza de la Erbil atacata azi-noapte de rachetele iraniene.

Si Canada a anuntat o relocare a trupelor in zone mai sigure, in timp ce Franta si Statele Unite declara ca ar fi cel mai mare rau sa plece acum si sa lase teritoriul irakian la dispozitia Iranului.

Interesele economice cele mai mari in regiune- si este vorba in special despre rezervele de petrol, aici sunt, in Irak! Drept dovada, imediat dupa atac pretul Titeiului a explodat la cel mai mare nivel din ultimele 6 luni- peste 70 de dolari barilul. Bursele au cazut in linie din Asia, pana in Europa!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si