Creşterea preţului la alimente a fost determinată în decembrie 2019, pentru a treia lună consecutiv, de majorarea puternică a tarifului pentru uleiurile vegetale, cereale, zahăr şi lactate.

Indicele prețului pentru un coş cu alimente a urcat cu 2,5% comparativ cu luna noiembrie a aceluiași an, şi a avut cea mai ridicată valoare din ultimii 5 ani.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: 5 sfaturi de urmat daca vrei sa iti deschizi un magazin

Mai exact, prețul cerealelor a crescut cu 1,4 la sută, de vină fiind prețurile mari pentru grâu. În ceea ce privește produsele lactate, indicele a fost în creștere cu 3.3 la sută, cu prețuri mai mari la brânzeturi și lapte praf degresat.

Prețul zahărului a crescut și el cu 4,8 la sută, iar la uleiurile vegetale majorarea a fost de 9,4 la sută, din cauza aprecierii prețurilor la uleiul de palmier. La carne, în schimb, prețurile au rămas aproape neschimbate față de luna noiembrie.

Citeste si: Anunț ȘOC pentru toți pensionarii din România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si