Nici bine n-au pus muncitorii mâna pe lopată, că s-au opintit în fața unui adversar pe cât de mărunt, pe-atât de puternic: "morimus funerus", în traducere, "gândacul croitor al stejarului" are până la 35 de milimetri lungime și s-a pus în calea construirii autostrăzii Sibiu-Pitești.

Insecta trăiește în trunchiurile foioaselor, chiar pe unde ar urma să treacă drumul de mare viteză și pentru că este protejat de lege, ar putea să răstoarne întregul proiect.

Comisia Europeană de la care țara noastră așteaptă finanțare ne atrage atenția că nu vom primi prea curând banii dacă nu punem gândacii la adăpost.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| TIR cu porci, răsturnat la Huedin. Imaginile sunt șocante

Traseul autostrăzii vine dinspre SIbiu pe partea stângă a Oltului, în zona noastră, a Parcului Național, în punctul Cornet și de aici merge prin exteriorul Parcului Național Cozia, pe limita exterioară.

Pe traseul viitoarei autostrăzi, se găsesc 11 situri Natura 2 000 care fac parte din rețeaua ecologică cu același nume, care are ca scop protejarea și conservarea unor specii de viețuitoare, pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Oficialii consideră că România n-a luat suficiente măsuri ca să protejeze insectele pe cale de dispariție și le atrage atenția responsabililor să găsească rapid o soluție.

Autostrada Sibiu-Pitești, blocată de un gândac. Ce spun autoritățile

Ministrul Transporturilor spune că viitoarea autostradă are un acord de mediu și că problema sesizată de Comisia Europeană trebuie rezolvată în timpul fostei guvernări.

Lucian Bode- Ministrul Transporturilor- Din păcate, cei dinaintea noastră au tratat cu dispreț solicitările Comisiei, mai exact, nu le-au răspuns!

Răzvan Cuc- fostul ministru al Transporturilor-

Ei au învățat o placă: PSD-ul e de vină. PSD-ul le-a lăsat proiectele, hai să vedem ce fac ei cu ele!

Orice piedică în calea autostrăzilor aduce o picătură într-un ocean de amar. Anul trecut, România a reușit să dea în folosință doar 22 de kilometri de autostradă, adică un lot din Lugoj-Deva.

Citeste si: VIDEO| Cinci morți și 60 de răniți, într-un carambol pe autostradă

Premierul Ludovic Orban a declarat recent că în anul acesta guvernul pe care il conduce va da în folosință până la 100 de kilometri de drumuri de mare viteză.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si