Hashem Abedi este acuzat atât de faptul că l-a ajutat pe fratele său să pregătească atacul, cât şi de omor, tentativă de omor şi complot în vederea provocării unei explozii.

El a fost extrădat din Libia în iulie, în urma unui acord cu autorităţile libiene în acest sens şi a fost arestat la 17 iulie 2019 la sosirea la Londra.

Acest britanic, în vârstă de 22 de ani, compare la Londra marţi, a doua oară, după o primă amânare a audierii.

El îşi clamează nevinovăţia faţă de faptele fratelui său, care a ucis 22 de persoane şi a rănit alte peste 500 la 22 mai 2017.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: A murit profesorul Robert D. Reisz, decanul facultății de Științe Politice

”El este la fel de vinovat de această atrocitate şi de infracţiuni identificate în inculpare, ca şi cum ar fi ales ţinta şi ar fi detonat bomba el însuşi”, apreciază procurorul Duncan Penny.

Citeste si: Orban: Este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate

Hashem Abedi l-ar fi ajutat pe fratele său să obţină materialele necesare fabricării bombei artizanale, ar fi experimentat fabricarea acesteia împreună cu fratele său şi ar fi cumpărat cuiele şi piuliţele folosite ca schije.

Citeste si: Iran isi omoara cetatenii! Guvernul de la Teheran a condamnat la moarte protestatarii arestati dupa doborarea cu rachete a avionului ucrainean

Potrivit tribunalului, cei doi fraţi ar fi fabricat şi depozitat dispozitive explozive la altă adresă decât a domiciliului lor, la Manchester, la puţin timp după ce s-au întors din Libia, în aprilie 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si