Macrou marinat. Rețeta care te va face să iubești peștele
Macrou marinat. Vă prezentăm o rețetă inedită de pește marinat! Vei iubi macroul după ce vei gusta. Este pur și simplu delicios!
Macrou marinat. Este foarte gustos, în special cu cartofi fierți în coajă. Încercați să marinați macroul după această metodă simplă, suntem siguri că veți rămâne mulțumiți!
-1l de apă;
-2 foi de dafin;
-8-10 boabe de piper negru;
-90 gr de oțet 9%;
-80 gr de sare;
-80 gr de zahăr;
-200 ml de ulei.
1.Turnați apa în cratiță, adăugați foi de dafin, boabe de piper, sare, zahăr și oțet. Dacă aveți esență de oțet, amestecați 1 lingură cu 1 pahar de apă și obțineți oțet de 9%. Aduceți apa până la punctul de fierbere și opriți focul.
2.Alegeți corect macroul pentru marinat, peștele trebuie să fie gras. Când cumpărați macrou, fiți atenți, acesta trebuie să fie lat la spate, nu la burtă.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
3.Curățați peștele. Tăiați capetele și cozile, îndepărtați intestinele și spălați bine peștele. Tăiați aripile, opțional, și porționați macroul bucăți cu grosimea de 2 cm, scrie intihna.ro.
4.Adăugați peștele în saramura rece și-l lăsați pentru 5-6 ore. Dacă e cald, dați cratița la frigider, dacă e frig, o puteți lăsa pe masa din bucătărie.
5.Transferați peștele într-un recipient din plastic sau borcan, turnați ulei, acoperiți recipientul cu capac și dați-l la frigider pentru 2 ore.
Macroul se păstrează perfect timp de 2-4 zile.
Macroul este de fapt un termen general care cuprinde mai mult de 30 de specii de pești, dintre care majoritatea aparțin familiei de pești Scombridae. Acești pești se găsesc de obicei în apropierea zonelor de coastă, unde cresc și se hrănesc.
Macroul se găsește de obicei în bancuri mari, motiv pentru care devine o țintă ușoară pentru pescari. Acesta este unul dintre motivele pentru care macroul este unul dintre cei mai comuni pești din meniu, în special în America de Nord. De la 20 cm până la 200 cm, acești pești au caracteristici fizice diferite, dar oferă o aromă și un profil nutrițional similar, conform romedic.ro.
Macrou marinat. Speciile de macrou sunt bogate în acizi grași omega-3, și au niveluri ridicate de vitamina B12 (aproape 700% din necesarul zilnic).
Aceștia conțin minerale cum ar fi seleniu, cupru, fosfor, magneziu și fier. Conțin, de asemenea, cantități mai mici de vitamina A, potasiu, zinc și sodiu. O porție de 100 de grame de macrou conține 21 de grame de proteine, reprezentând aproximativ 40% din doza zilnică necesară.
Cu cantități ample de acizi grași omega-3 și seleniu, peștele macrou poate satisface nevoile tale în ceea ce privește îngrijirea pielii. Aceste substanțe acționează ca antioxidanți în organism, contribuind la reducerea stresului oxidativ și a efectelor radicalilor liberi, care sunt produsele secundare naturale ale metabolismului celular.
Macrou marinat. De asemenea, poate contribui la reducerea aspectului ridurilor și a petelor de vârstă și la ameliorarea anumitor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi psoriazisul și eczema.
Există multe substanțe nutritive care sunt esențiale pentru îngrijirea părului, cum ar fi proteinele, fierul, zincul și acizii grași omega-3, toate fiind găsite în peștele macrou.
O doză obișnuită de astfel de nutrienți în dietă va ajuta la îmbunătățirea aspectului părului, fortificând în același timp firele de păr și reducând afecțiunile scalpului, cum ar fi mătreața.
Nivelurile ridicate de acizi grași omega-3 găsiți, în special DHA, îmbunătățesc funcția cognitivă și reprezintă un risc mai mic de boală neurodegenerativă.
Macrou marinat. Proprietățile antiinflamatorii ale acestor compuși vor reduce acumularea plăcii care precede adesea simptomele bolii Alzheimer și Parkinson.
Cu un conținut bogat de acizi grași omega-3, peștele macrou este cunoscut pentru a îmbunătăți echilibrul colesterolului în organism prin scăderea colesterolului LDL și creșterea nivelului de colesterol HDL. Acest lucru va reduce cantitatea de colesterol care este oxidat și depus în artere sub formă de placă, astfel încât acest pește este cunoscut pentru a scădea riscul de ateroscleroză, infarct miocardic, accident vascular cerebral și boli cardiace coronariene.
Efectele antioxidante ale peștelui macrou sunt binecunoscute, în primul rând datorită nivelului ridicat de seleniu, care reprezintă mai mult de 80% din necesarul zilnic pe servire.
Seleniul funcționează ca un antioxidant în organism, ajutând la prevenirea mutațiilor celulare și a bolilor cronice prin neutralizarea radicalilor liberi înainte ca aceștia să poată afecta țesuturile, celulele și organele.
În ciuda faptului că are un nivel scăzut de vitamina C, macroul este apreciat pentru beneficiile pe care le are asupra sistemului imunitar.
Macrou marinat. Coenzima Q10 este unul dintre elementele aflate în compoziția peștelui macrou, care este asociată cu prevenirea infecțiilor și întărirea apărării organismului împotriva stresului oxidativ.
Acizii grași omega-3 sunt, de asemenea, cunoscuți pentru a reduce inflamația, care poate afecta sistemul imunitar.
Peștele macrou conține o gamă largă de minerale, inclusiv cupru, seleniu, magneziu, manganu, calciu și fier, toate asociate cu o mai bună densitate osoasă.
Consumând în mod regulat acest pește, poți preveni apariția osteoporozei, inclusiv odată cu înaintarea în vârstă.
Deși peștele macrou are un nivel ridicat de calorii, acesta oferă, de asemenea, o cantitate bogată de proteine, care pot ajuta la stimularea metabolismului.
Macrou marinat. Alimentele bogate în proteine pot ajuta la prevenirea supraalimentării, menținându-te în limitele calorice zilnice.
Acizii grași mononesaturați, precum cei prezenți în macrou, au fost asociație cu un control asupra zahărului din sânge și a rezistenței la insulină în organism. Astfel, acest tip de pește poate menține nivelul de glucoză sub control.
Macrou marinat. Cercetările sugerează că peștele bogat în omega-3 cum ar fi macroul este cel mai bun aliment pentru sănătatea ochilor. Acesta previne daunele ochilor cauzate de diabet, ceea ce duce adesea la retinopatie diabetică.