În trecut, undele radio provenite din spațiul cosmic au fost recepționate de către cercetători. Aceștia spun însă că în prezent semnalele se produc tot mai des.

Experții spun că semnalele radio scurte reprezintă de fapt o derulare de câteva milisecunde de unde radio în spațiu.

Aceștia mai precizează că semnalele individuale sunt unele diferite: acestea se produc o singura dată, apoi nu se mai repetă.

Există însă și acele unde care se repetă, însă în mod normal acest lucru are loc mai rar sau se produc de mai multe ori într-un timp scurt, potrivit cercetărilor anterioare.

Cercetătorii canadieni au descoperit un model în semnalele radio care se producea într-un interval de 16,35 zile. Observația a fost făcută în cadrul unui proiect comun denumit Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment/Fast Radio Burst Projec.

Citeste si: Armata Română este în doliu: generalul Marin Dragnea a încetat din viață

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Totodată, semnale radio erau lansate câte unul sau două la fiecare oră, pe parcursul a patru zile. Ulterior, undele încetau timp de 12 zile.

Inclusiv aceste descoperiri recente au fost consemnate în ciorna unui studiu pe arXiv, o bază de dată actualizată din domeniile fizicii matematicii, științelor nelineare, biologiei, științelor de calcul numeric, gestionată de Laboratorul Național al Statelor Unite ale Americii de la Los Alamos.

Citeste si: Turcan: Guvernul va aloca 20 de milioane de euro pentru un nou program

Experții care fac parte din colaborarea Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment/Fast Radio Burst Projec au denumit semnalul care se repetă la 16 zile FRB 180916.J0158+65. Anul trecut, colaborarea CHIME/FRB a descoperit un alt lucru interesant: opt semnale noi repetitive asemănătoare cu cele din prezent care s-ar produce dintr-o galaxie aflată la aproximativ 500 de milioane de ani-lumină distanță de Terra.

Citeste si: Coronavirus: crestere record a numarului de morti! E alerta in toata lumea: cate victime au fost intr-o singura zi

Cercetătorii nu au reușit până în momentul de față să descopere ce anume produce aceste semnale. Unele unde provin dintr-o galaxie pitică, în timp ce altele dintr-o galaxie asemănătoare cu Calea Lactee.

Experții spun că au câteva variante: mișcarea orbitală a unei stele sau un obiect aflat la marginea galaxiei.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si