Ceai de ceapă. Ceapa este un aliment care, în ciuda mirosului sau pătrunzător şi a senzaţiei de usturime a ochilor care apare atunci când o tăi, are o mulţime de beneficii pentru organism.

Citeste si: Ciorbă de fasole. Cum să o prepari pentru a nu provoca balonare

Citeste si: Caz șocant în Spania! O tânără mămică româncă a fost ucisă și aruncată la gunoi

Ceai ce ceapă. Remediul împotriva tusei
Ceai ce ceapă. Remediul împotriva tusei

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Trebuie să ştii, însă, că ea poate fi consumată nu numai în stare crudă, în diverse combinaţii cu alte alimente, ori fiartă în mâncare, ci şi sub formă de ceai. Chiar dacă nu te încânta ideea, noi îţi garantăm că odată ce vei încerca acest remediu naturist, nu te vei mai gândi la siropurile de tuşe şi la pastilele cumpărate de la farmacie.

Citeste si: Focuri de armă în Capitală după ce un şofer fără permis nu a oprit la semnalele poliţiştilor

Citeste si: O nouă pierdere pentru teatrul românesc: actorul Paul Talașman s-a stins din viață

Ceai de ceapă. Cum se prepară ceaiul care face minuni împotriva tusei

Ceai de ceapă. O simplă răceală îţi poate da mari bătăi de cap, ca să nu mai spunem de o gripă însoţită de o tuse sâcâitoare. Înainte de a te duce la farmacie, îţi propunem să încerci să prepari o băutură pe care probabil ca, în alte condiţii, nici nu te-ai gândi să o consumi.

Este vorba despre ceaiul de ceapă.

Pentru a prepară ceaiul de ceapă, tot ce trebuie să faci este să cureţi două cepe mici şi să le pui la fiert în 500 ml de apă. Când amestecul începe să dea în clocot, îl poţi lua de pe foc, pentru a-l lasă să se răcească. Odată ce a ajuns la temperatura camerei, adaugă miere după gust, iar băutură-minune va fi gata!

Ceai ce ceapă. Remediul împotriva tusei
Ceai ce ceapă. Remediul împotriva tusei

Ceai de ceapă. Ceapă roșie. Beneficii în consumul de ceapă

Ceapa roșie este cea mai bogată în vitaminele A, B și C, săruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc și fier, acid folic și biotină, substanțe cu caracter antibiotic și diuretic.
Ceapa este caracterizată de conținutul ei bogat în tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide și alți compuși odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei și producerea de compuși care duc la iritarea și lăcrimarea ochilor. Tiosulfinatele au proprietăți antimicrobiene.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ceapa roșie este un calmant excelent. Crizele de nervi, atacurile de panică pot fi curmate imediat dacă zdrobim o ceapă și respirăm ținând-o aproape de nas.

Ceai ce ceapă. Remediul împotriva tusei
Ceai ce ceapă. Remediul împotriva tusei

Citeste si: Scovergi ca la bunica. Rețeta mai puțin cunoscută pentru un desert românesc delicios

Ceai de ceapă. Datorită proprietăților sale multiple ceapa roșie se regăsește pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea și eliminarea toxinelor din corp, mult mai ușor și mai rapid. Este și un foarte bun diuretic.
Ceapa roșie poate fi consumată crudă, fiartă, prajită, uscată sau coaptă. Aceasta este de obicei folosită pentru aroma sa în salate și se amestecă în diverse feluri de mâncare. Știm cu toții că ceapa se decojește și se consumă doar interiorul, foile cărnoase. Este bine de știut, însă, că majoritatea vitaminelor se găsesc în primele foi, acelea pe care le aruncăm. Pentru a profita la maximum de beneficiile cepei roșii, se recomandă utilizarea foilor exterioare pentru ceaiuri. Dacă ai o tuse supărătoare, bea ceai de ceapă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si