Coronavirus Italia. A şasea victimă este o femeie în vârstă de 84 de ani din Brescia, care era bolnavă de cancer, iar a şaptea, un bărbat în vârstă de 80 de ani din Milano.

Italia a raportat primul deces provocat de Covid-19 vineri, 21 februarie, scrie news.ro.

Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile, a informat că cea mai afectată regiunea este Lombardia, cu 167 de cazuri de infectare.

Citeste si: Coronavirus. Decizia incredibilă anunțată de Germania

Coronavirus italia covid 19
Coronavirus italia covid 19

În regiunea Veneto au fost detectate 27 de cazuri, în Emilia-Romagna, 18, în Piemonte, 4, iar în Lazio, 3 (dintre care doi pacienţi au fost trataţi).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Italia a devenit a treia ţară, la nivel global, cu cel mai mare număr de cazuri, după China şi Coreea de Sud.

Coronavirus Italia. Numărul cazurilor de îmbolnăvire la nivel mondial a trecut de 79.000, iar numărul deceselor 2.619

Luni, statisticile indicau că s-au înregistrat cel puţin 77.150 de cazuri confirmate în China, iar la nivel global sunt 79.356 de cazuri, bilanţul deceselor fiind de 2.619

de persoane, 27 fiind în afara Chinei, o creştere majoră faţă de săptămâna trecută, când erau 5 decese în afara Chinei, majoritatea la persoane care au avut o legătură directă cu China.

Coronavirus Italia. Noi focare au apărut în Coreea de Sud, Iran şi Italia, cu zeci de cazuri confirmate şi mai multe decese.

Coronavirus italia covid 19
Coronavirus italia covid 19

Citeste si: Orban: „Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat”

Preşedintele chinez Xi Jinping a avertizat că noul coronavirus este cea mai gravă criză de sănătate publică de la fondarea Republicii Populare Chineze, în condiţiile în care au apărut noi cazuri în coreea de Sud şi Italia, ceea ce provoacă temeri legate de riscul unei pandemii.

Anunțul făcut de președintele Chinei

Xi afirmă că actuala situaţie apidemică este încă gravă şi complexă, că economia ar putea avesa de suferit, dar că metodele de prevenire şi control al epidemiei încep să aibă efect.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că ţara se află într-un moment de cotitură, emiţând o alertă de cel mai înalt grad la nivel naţional.

Citeste si: VIDEO| Efectul „Coronavirus” la Milano: prezentare Giorgio Armani fără spectatori

Coronavirus Italia. Cazuri numeroase în Italia și Iran

În afara Asiei, au apărut cazuri numeroase în Italia şi Iran, reînnoind temerile legate de faptul că virusul se răspândeşte la nivel global, în pofida numeroaselor restricţii de trafic instituite în China.

Coronavirus italia covid 19
Coronavirus italia covid 19

Citeste si: ȘOCANT! Coronavirusul nu a pornit din Wuhan. Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Vezi cum te poți apăra de virusul fatal!

Coronavirus Italia. ”Încă nu am identificat pacientul zero, cel de la care au apărut cazurile de îmbolnăvire, astfel că este dificil să facem evaluări cu privire la noi cazuri”, a declarat Angelo Borrelli, şeful Agenţiei Naţionale de Protecţie Civilă.

Citeste si: Locul secret unde sunt izolați suspecții de coronavirus in România

Măsuri stricte de urgenţă au fost instituite în weekend, inclusiv interzicerea evenimentelor publice în 10 municipalităţi, după creşterea numărului cazurilor confirmate în regiunile Lombardia şi Veneto.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si