Iar situatia de tensiune, se repeta in toate colturile tarii, dupa acelasi scenariu, cineva cu simtome de gripa, suna la 112 iar toata lumea intra in alerta.

Ambulanta pe care o vedeti in imagini, insotita de escorta politiei, ii poarta pe 3 barbati din Dolj, care desi s-au intors din Italia, din mijlocul focarului de COVID 19, au mintit la vama ca sa poata sa stea linistiti la domiciliu.

Medicul de familie din Sadova i-a descoperit pe cei trei, iar autoritățile i-au căutat la domicilii pentru a le transfera la centrul de carantină.

Citeste si: Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, invitatul special al Stirilor Kanal D, de la 19.00. Cum combatem isteria legată de CORONAVIRUS

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Centre de primire a suspectilor sunt peste tot in tara. Sunt peste 4100 de locuri in 121 de localitati, din 40 de judete. 17 români care s-au întors în țară din zone unde se înregistrează cazuri de coronavirus, din China și Italia, sunt în carantină, 6 in Bucuresti, 8 in Dolj, 3 la Galati.

Peste 1.000 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Si nu este singrul caz, sunt 1.000 de romani care au calatorit in zone cu risc si care sunt trimisi cu speranta ca sunt oameni intelegatori si vor sta 2 saptamani la domiciliu si ii vor proteja pe ceilalti de o posibila infestare cu COVID 19.

Închisoare pentru cei care nu respectă măsurile de combatere a bolilor

Mai sunt 3 chinezi care au venit de la Shanghai ,dar nu au crezut ca este necesar sa se izoleze la domiciliu. Codul penal spune foarte clar ca nerespectarea masurilor de prevenire sau combatere a bolilor se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani, sau la amenda.

Dar ce ne facem cand multi nici macar nu inteleg ce trebuie sa faca. Sa il luam ca exemplu pe acesta domn, care a aterizat noaptea trecuta din Italia, dintr-o zona cu focar de coronavirus.

Carantina e obligatorie, pentru cei care vin zone de maxim risc – China sau Italia. Automat ei intră în carantină 14 zile. Sunt izolaţi în nişte camere cu toate condiţiile, grupuri sanitare, televizor.

Citeste si: Adjunctul ministrului Sănătăţii din Iran, testat pozitiv cu Covid-19

Paza în exterior se asigură de jandarmerie şi poliţie locală. Pentru ceilalţi, care vin din afara focarelor de coronavirus, li se indică izolarea voluntară la domiciliu, tot pentru 14 zile.

Dau datele de contact şi locaţia de domiciliu si sunt supravegheaţi şi verificaţi de DSP şi medicii de familie de câte ori e nevoie. Dar exista o alta parte a acestei izolari, reclamata de o femeia care abia s-a intors din peninsula.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si