Mucenici. Cum faci cei mai pufoși mucenici cu miere și nucă, secretul gospodinelor din Moldova
Mucenici. Fiecre gospodină face acest preparat pe data de 9 martie când se sărbătoresc cei 40 de Mucenici.
Mucenici. Fiecare regiune a țării are o altă rețetă, însă mucenicii moldovenești cu miere și nucă sunt absolut irezistibili. Aluatul de mucenici este asemănător celui de cozonac, diferența o face faptul că nu este la fel de moale. Secretul mucenicilor pufoși constă în temperatura la care sunt ținute ingredientele. Acestea trebuie să fie la temperatura camerei, laptele trebuie să fie călduț, dar nu fierbite. Dacă este rece, drojdia nu se va activa, iar aluatul nu va crește, iar dacă este prea fierbite își va pierde proprietățile.
O450 ml lapte
125 g zahar
50 ml ulei
3 oua
20 g drojdie uscata (50 g drojdie proaspata)
O,16 g zahar vanilat (2 pliculete)
01 kg faina
1 esenta vanilie
coaja de la o lamaie
Citeste si: Virusul ucigaș face victime în Franța. S-a înregistrat al patrulea deces din cauza CORONAVIRUS
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Pilaf sârbesc. Rețetă simplă de post, se face imediat
300 ml apa
150 g zahar
1 esenta vanilie
coaja de la o portocala
Citeste si: Cartofi la cuptor. Condimentul secret care face diferența
200 g miere
200 g nuca macinata
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
1. Se face maiaua înmuind drojdia cu puţin lapte, apoi adăugând o linguriţă de zahăr şi 2 linguri de faină. Se amestecă totul bine şi apoi se lasa deoparte pentru un sfert de oră.
2. După ce a crescut, peste maia se adauga faină, ouăle şi zahărul. Se adauga laptele în timp ce frământam, puţin câte puţin, până obţinem un aluat omogen.
3. Se adauga untul la temperatura camerei (în loc de unt, poţi să foloseşti 50 ml de ulei) şi continuăm să frământăm aluatul. Când e gata, îl lăsăm să crească la căldură aproximativ o oră sau până şi-a dublat volumul.
4. Până creşte aluatul, facem siropul: punem la fiert apa cu zahărul şi lăsăm să fiarbă câteva minute, apoi oprim focul şi adăugăm coajă de lămâie sau de portocală şi esenţa de rom.