Sarmale de post. Astăzi v-am pregătit o rețetă de sarmale de post, vestită în toată țara, preparată și de măicuțele de la Mănăstirea Ostrov.

Citeste si: Italia suspendă plata ratelor la creditele imobiliare și plata unor taxe pentru cetățenii afectați de criza coronavirusului

Citeste si: CORONAVIRUS.Peste 40.000 de persoane venite din Italia au intrat în România din 23 februarie până în prezent

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Ostrov
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Ostrov

Sarmale de post. Ingrediente necesare:

– 1 varza murata mare
– 450 g ciuperci champignon
– 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
– 1 felie mica telina rasa
– 1 ceapa mare tocata fin
– 130 g orez
– 300 ml suc de rosii
– 3 linguri pasta de rosii
– 1-3 frunze dafin
– 1 lingurita cimbru uscat
– 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
– sare
– piper proaspat macinat
– boabe de piper
– 2 crengute de cimbru
– 1 praf oregano
– 2-3 linguri ulei
– apa fiarta

Sarmale de post. Cum prepară măicuțele de la Mănăstirea Ostrov cele mai delicioase sarmale de post:

Sarmale de post. Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin. In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.
Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al

frunzei.

Sarmale de post. Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin. Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.

Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Ostrov
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Ostrov

Citeste si: Nutrienți esențiali care protejează de Coronavirus. Recomandările nutriționistului Lygia Alexandrescu

Citeste si: Bill Gates a prezis coronavirusul? Discurs absolut șocant, în urmă cu 6 ani

Sarmale de post. Cea mai delicioasă rețetă, ușor de făcut

Cand terminam de aranjat sarmalele, turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper. Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor.

Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa, daca este nevoie. Dupa acest interval, le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Se servesc calde cu mămăligă. Este cea mai delicioasă rețetă de sarmale de post.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si