Ciuma. În timpul domnitorului fanariot Ioan Gheorghe Caragea, autoritățile române se confruntau cu o mare problemă și anume aceea de a asigura condiții medicale, pentru că spitalele erau inexistente. Țara Românească, dar și alte provincii istorice se confruntau cu o molimă cruntă. Ciuma bubonică din prima parte a secolului XIX-lea a dus la zeci de mii de victime. Pandemia a dus la 100.000 de mii de morți în România.

Ciuma. Citeste si: Coronavirus- Italia a depăşit cifra de 10.000 de persoane diagnosticate pozitiv. 168 de morţi într-o zi

Ciuma. Boala a făcut ravagii în Europa. Crucea din comuna Cârligele din România este ridicată în memoria celor răpuși de molimă. Este numită și „Ciuma Ciumaților” sau „Ciuma lui Caragea”. Bucureștiul a suferit cea mai mare pierdere, în jur de 50.000 de suflete.

Ciuma. Citeste si: Oraș de lângă Capitală în carantină, după ce a primit un autocar cu 21 de români din Italia

Ciuma. Răspândindu-se în Europa pe drumul mătăsii, prin Geneva, apoi Marsilia, în 1347, ciuma neagră a ucis o treime din populația de atunci a Europei în mai puțin de cinci ani. „Moartea neagră”, cum a fost numită, a terorizat populația, care vedea în această boală mâna diavolului, a evreilor sau a leproșilor.

Boala era însă provocată de o bacterie- Yersinia pestis- și numai indivizii cei mai rezistenți scăpau cu viață.

Ciuma. „Bolile infecțioase, precum ciuma și holera, au modelat genomul nostru de-a lungul secolelor, favorizând anumiți indivizi”, a explicat Norbert Gualde, specialist în imunologie la Universitatea Bordeaux-II. Această selecție naturală rămâne dificil de caracterizat, pentru că există o varietate mare de agenți patogeni, depinzând și de epoci și de variații genetice.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ciuma sau „Moartea neagră” lovește România sub formă de CORONAVIRUS

Ciuma. În prezent, România trece printr-un alt moment istoric. Începând cu această seară s-a semnalat alertă națională de către autorități, iar președintele Klaus Iohannis a declarat că virusul Covid-19 este prioritatea zero.

Ciuma. Citeste si: Coronavirus București. Cine sunt cele opt persoane diagnosticate cu coronavirus

Ciuma sau „Moartea neagră” lovește România sub formă de CORONAVIRUS

Ciuma. La sfârșitul lui decembrie 2019, a fost descoperit un nou coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2) în Wuhan, China, care provoacă o pneumonie severă cu mortalitate ridicată. Bolile oamenilor și animalelor provocate de coronavirusuri sunt numite coronaviroze. Coronavirusurile se transmit direct pe cale respiratorie (prin picături) sau fecal/orală.

Ciuma. Citeste si: Mesajul președintelui Klaus Iohannis după confirmarea celui de-al 29-lea caz de coronavirus din România: „Mai rău decât virusul ne poate face lipsa de grijă față de ceilalți”

Ciuma sau „Moartea neagră” lovește România sub formă de CORONAVIRUS

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ciuma. Perioada de incubație a noului coronavirus, este cuprins intre 1 și 14 zile. Daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare. Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți servețele de unică folosință și spală bine mâinile.

Ciuma sau „Moartea neagră” lovește România sub formă de CORONAVIRUS

Ciuma. Acum în România s-au semnalat 29 de persoane infectate pozitiv cu Coronavirus, iar nouă persoane sunt din București.

Ciuma sau „Moartea neagră” lovește România sub formă de CORONAVIRUS


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si