Unul dintre ei, căruia am ales în mod firesc să îi protejăm identitatea, a ales să prezinte pentru dumneavoastră, telespectatorii Ştirilor Kanal D, situaţia în care este acum.

”Salutare! Vreau să vă prezint camera de izolare...”

Citeste si: CFR Călători suspendă circulaţia anumitor trenuri

Tânărul român aflat acum în carantină specializată în Italia încă resimte urmările zilelor în care a fost internat la terapie intensivă, iar viaţa lui a depins doar de puterea de luptă a organismului şi de eforturile făcute de medici.

”Aşa e în Italia, într-un loc în care te bagă în carantină, izolat...”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Are 38 de ani, este din judetul Galati şi lucrează de ani buni în Italia. În momentul în care a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus, a fost transferat de la Bologna, la Reggio Emilia. Ne-a explicat cât de greu i-a fost sa ajunga in carantină- după externarea de la reanimare, pentru ca il trimiteau, prin telefon, de la o institutie la alta, iar el nu voia decât să îi protejeze pe cei apropiaţi de o infectare inevitabilă.

Aici, nimeni nu intră la el fără costum de protecţie izolat total.

Citeste si: VIDEO| Supermarketurile au fost luate cu asalt. "Ne facem rău unii altora", ne atrag atenția psihologii

Telecomanda televizorului este protejată cu folie, iar peste tot în cameră sunt instalate sisteme de alertare a cadrelor medicale care intervin în caz de urgenţă.

Reprezentaţii unui magazin românesc din Lombardia s-au gândit şi la conaţionalii care se află în izolare la domiciliu şi nu au reuşit să îşi facă provizii, aşa că le oferă si transportă gratuit produsele

necesare pentru ca ei să rămână în case.

Un apel impresionat la grijă si responsabilitate pentru societate şi cei dragi vine şi de la un medic veterinar din Italia- o femeie infectată şi carantinată acum: ”Mă lupt cu moartea şi cu COVID-19, mai ales după decesul tatălui eu, cea mai dură experienţă din viaţa mea. Mă lupt ca să pot să întorc la copiii mei, la familia mea”.

Citeste si: Trei persoane reţinute după ce au obligat o tânără purtătoare a virusului HIV să se prostitueze

Efortul şi sacrificiile făcute de medicii din Italia au fost aplaudate din tot sufletul de la mii de oameni, înîntreaga ţară, inclusiv la Ambasada României la Roma.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si