Covid-19 a invadat întreaga planetă. Spitalele devin neîncăpătoare, așa că Nelu Tătaru a luat o decizie oficială. În următoarea perioadă se vrea reorganizarea spitalelor, în contextul răspândirii rapide a noului tip de coronavirus și a numărului mare de persoane infectate.

„Este vorba despre continuarea planului de la începutul lui februarie. E vorba despre reorganizarea spitalelor din România în trei faze, care se succed în îngrijirea pacienților infectați cu COVID-19.",

a declarat secretarul de stat Horațiu Moldovan, pentru Antena 3.

Citeste si: Europa depăşeşte pragul de 25.000 de decese cauzate de COVID-19

Horațiu Moldovan explică și care sunt cele trei faze de reorganizare a unităților medicale din România.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Demisie în masă la spitalul din Orăștie. „S-au ridicat și au plecat”

Scenariul 4 obligă România să ia noi măsuri de urgență. Un spital devine maternitate exclusivă pentru gravidele infectate cu coronavirus

„Într-o primă fază, acești pacienți sunt internați la spitalele de boli infecțioase și în instituțiile de boli infecțioase care au secția de terapie intensivă.

Spitalele sunt în acest moment aproape prime și trebuie să trecem în faza a doua în care folosim spitalele de pneumofiziologie și boli respiratorii, iar cele două categorii adaugă încă 450 de paturi de spitalizare.", mai spune secretarul de stat.

 Un spital devine maternitate exclusivă pentru gravidele infectate cu coronavirus

Horațiu Moldovan susține: „Gravidele care trebuie să nască sau care au nevoie de asistare, vor naște într-o maternitate dedicată pentru paciente infectate, la Maternintatea Bucur.

Dializa București a fost împărțită: pacienții care au nevoie de dializă cronică vor merge la Carol Davila, iar alte două centre vor prelua pacienții cronici.".

Citeste si: Jocurile Olimpice de la Tokyo, între 23 iulie şi 8 august 2021

Secretarul de stat a mai adăugat că acest model se va extinde la nivelul întregii țări și că va exista câte un spital suport pentru fiecare județ.

Citeste si: Gestul impresionant făcut de mai mulți realizatori de tatuaje. Cum vor să ajute în lupta împotriva coronavirusului?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si