Specialistul în nutriție, Lygia Alexandrescu, a oferit în exclusivitate pentru kfetele.ro câteva sfaturi prețioase pentru ultima săptămână de post.

Citeste si: Săptămâna Patimilor: Lunea Marea. Ce semnificație are Denia de luni

Foarte multe persoane obișnuiesc să țină post în ultima săptămână de dinainte de Paște, așa că trebuie să țină cont de câteva sfaturi esențiale.

Citeste si: Alexandru Rafila: Dacă o purtăm doar aşa, de decor, masca poate fi un factor de risc

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Este aprilie, ne apropiem de Paște, sunt ultimele zile de post. Foarte mulți dintre noi începem să ne primenim atât sufletul, cât și corpul și să începem să mâncăm mai puțină proteină animală. Dacă nu am început, iată, e momentul să o facem.

Citeste si: S-a dat liber la petrecere de Paște. Dar nu oricum...Va fi un Paște de povestit nepoților

Fără niciun fel de grijă că nu avem destulă proteină, dieta vegetariană, dieta de post poate fi aplicată. Foarte mulți dintre noi ne întrebăm ce să mâncăm în această perioadă de post, în așa fel încât să nu ne fie foame și să nu mâncăm carbohidrați mai mult decât de obicei.

În primul rând, rutina orelor de masă trebuie să rămână o preocupare, adică mic dejun, prânz, cină să existe, respectând piramida alimentară. De asemenea, un mare nu ar fi cumpăratul de alimente care sunt foarte procesate, conțin foarte multă grăsime saturată, conțin foarte multă sare, care duce la retenție hidrică mare și mai scade și imunitatea, ne spune un studiu clinic actual.

Citește continuarea pe kfetele.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si