Ministrul englez al Sănătății a anunțat că testarea pe oameni va începe joi și se va alătura unui număr redus de alte studii similare care se desfășoară în întreaga lume.

El a spus că medicamentul, care a fost denumit ChAdOx1 nCoV-19, a fost dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford și potrivit rapoartelor are o rată de succes de 80%.

Vorbind într-o conferință de presă, acesta a spus că vaccinul rămâne o „știință incertă” și că „în mod normal, atingerea acestei etape ar dura ani”.

El a adăugat: „În același timp, vom investi în capacitatea de producție, astfel încât dacă oricare dintre aceste vaccinuri funcționează în siguranță, atunci îl putem pune la dispoziția britanicilor cât mai curând posibil”.

Citeste si: Florin Cîțu: „O să ieşim mai puternici şi mai competitivi din această criză”

În prezent, mai mult de 30 de companii din întreaga lume participă la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului, care a ucis zeci de mii de oameni pe întreg globul și a infectat peste două milioane de persoane.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În Europa, Olanda a recrutat oameni pentru testarea vaccinului BCG- care este deja administrat multor școlari pentru a-i proteja de tuberculoză.

O companie din Germania spune că se pregătește pentru ca studiile umane ale vaccinului său să înceapă în această vară.

Citeste si: Când se întorc elevii la școală? Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Acesta este un calendar raportat pentru oamenii de știință de la Imperial College London, care au dezvoltat și un vaccin folosind ARN.

La rândul său, un start-up italian estimează că va începe testarea vaccinului dezvoltat mai tarziu în toamnă.

Într-o declarație comună publicată de Organizația Mondială a Sănătății, oamenii de știință din întreaga lume care lucrează pentru a găsi un vaccin au spus că este posibil ca apariția unui vaccin să mai dureze.

Citeste si: Directorul general al ANPC precizează că nu există risc real de infectare prin alimente şi nici de contaminare cu Covid-19 din ambalajele alimentare

„Suntem oameni de știință, medici, finanțatori și producători care s-au reunit ca parte a unei colaborări internaționale, coordonată de Organizația Mondială a Sănătății, pentru a ajuta la accelerarea disponibilității unui vaccin împotriva COVID-19. În timp ce un vaccin pentru uz general are nevoie de timp pentru a se dezvolta, un vaccin poate fi în cele din urmă instrumentul pentru controlul acestei pandemii la nivel mondial”, au anunțat aceștia din urmă, potrivit Euronews.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si