Protestatari mascaţi au blocat circulaţia pe o stradă centrală şi s-au adunat în faţa sediului Guvernului pentru a cere ridicarea- începând de vineri- a unei părţi a restricţiilor în vigoare- cu două săptămâni mai devreme decât plănuiesc autorităţile.

”Încă o zi a protecţieivoastre şi vom înceta să mai existăm!”, se putea citi pe pancarte agăţate pe maşini ale unor protestatari.

Potrivit unui sondaj recent, 40% dintre ucraineni spun că se confruntă cu probleme financiare, iar 45% că nu mai au economii.

Manifestanţii au cerut, de asemenea, reguli de izolare ”echitabile pentru toţi”, în urma unui scandal care a izbucnit săptămâna aceasta şi în centrul căruia se află un deputat din tabăra prezidenţială a lui Volodimir Zelenski.

În plină de pandemie covid-19, sute de piețe se deschid în urma manifestațiilor

Jurnalişti l-au acuzat pe deputat de faptul că-şi ţine în funcţiune unul dintre restaurantele de lux din Kiev- încălcând izolarea.

Guvernul a anunţat miercuri după-amiaza o primă relaxare a restricţiilor în vigoare, prin autorizarea redeschiderii- începând de joi- a unui număr de aproximativ 900 de pieţe alimentare în întreaga ţară- cu condiţia unei respectări stricte a normelor sanitare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Această decizie a fost luată în urma unor manifestaţii recente ale unor agricultori, care au blocat un drum în sudul ţării în semn de protest faţă de imposibilitatea de a-şi vinde produsele şi care au cerut redeschiderea pieţelor.

Citeste si: Încă trei copii de la centrul de plasament confirmaţi cu coronavirus

Citeste si: Alte patru persoane confirmate cu coronavirus au murit. Bilanţul a ajuns la 685

Citeste si: Statele Unite: "Există îngrijorări reale cu privire la laboratoarele din China"

În plină de pandemie covid-19, sute de piețe se deschid în urma manifestațiilor

”Apeluri iresponsabile de a pune capăt izolării înainte de termen reprezintă o ameninţare la adresa tuturor ucrainenilor”, a avertizat premierul Denis Şmîgal.

Premierul a subliniat că o nouă relaxare va avea loc doar dacă numărul bolnavilor începe să scadă.

Ucraina a înregistrat până în prezent 9.866 de contaminări cu noul coronavirus şi 250 de mori din cauza covid-19.

Citeste si: Medicul Tudor Ciuhodaru: Cum se refoloseste si sterilizeaza corect masca de protectie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si