Unul dintre cei doi capi ai rețelei arestați preventiv este tatăl celebrului fotomodel Hamude, iar fratele lui este căutat încă de polițiști. A dispărut înainte ca mascații să descindă acasă la el.

Procuorii spun că trei ar fi avut o fabrică clandestină în Ilfov și acolo preparau otrava pe care ulterior au distribuit-o în trei județe- Iași, Vaslui și Neamț.

Citeste si: Doi cetăţeni străini, arestaţi după ce ar fi pus în vânzare spirtul care a ucis 10 români

În sticle era alcool metilic în limite mult prea mari, amestecat cu apă și vopsea de ouă albastră care să dea culoarea spirtului. Indivizii sunt acuzați de ucidere din culpa și înșelăciune, după ce au amăgit oamenii săraci de la sate să cumpere licoarea letală crezând că e alcool sanitar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”Cum să vă spun, e băutura săracului... Vodca e 10 lei și bei ca apa, dar asta mai înțelegeai ceva... Am servit destul, nu-i vorbă!”

Citeste si: VIDEO| Anchetă șocantă în cazul persoanelor care au murit după ce au băut spirt contrafăcut

Femeia recunoaște cu nonșalanță că de când se știe a servit și ea alcool sanitar, cot la cot cu bărbatul care a decedat recent, după ce s-a înfruptat și din băutura contrafăcută.

În seara fatidică, norocul a făcut ca ea să nu fie în preajmă, altfel crede că era deja moartă.

Femeia mărturisește că soțul ei nu e singurul care „a avut ghinion” să bea otravă cumpărată de la butic. Alți doi vecini au avut aceeași soartă, iar de atunci sătenii sunt înspăimântați.

Comuna Stolniceni-Prăjescu din județul Iași e doar una din localitățile sărace ale României unde oamenii beau spirt în loc de băuturi alcoolice. Și nu de ieri, de azi, ci dintotdeauna.

De când a izbucnit pandemia de coronavirus și, o dată cu ea, criza spirtului, escrocii au profitat și au pus pe piață un produs cu ambalaj aproape identic, însă fatal pentru organism. Au plasat băutura contrafăcută în mai multe sate din Iași și cel puțin 10 oameni au pierit.

Citeste si: Tatăl lui Hamude, arestat preventiv. Este bănuit că ar fi ucis 10 oameni

Ar fi murit și alții, de aceea procurorii au ordonat luni să fie dezhumate două cadavre din cimitirul comunei Plugari. E vorba de doi oameni decedați în urmă cu câteva zile în condiții suspecte, iar autopsiile ar trebui să arate acum dacă și ei s-au stins tot din pricina spirtului contrafăcut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si