Arunci codiţele de la căpşuni? Nu mai face asta! Motivul te va uimi
Codiţe de căpşuni. Mai mult ca sigur şi tu rupi codiţele de la căpşune şi le arunci înainte de a mânca fructele. Iată de ce ar trebui să le mănânci.
Codiţe de căpşuni. Specialiştii susţin că frunzele de la căpşune au o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră, precum şi proprietăţi vindecătoare.
Disconfortul gastrointestinal dispare dacă îţi faci un obicei din a consuma căpşunele cu tot cu codiţă. De asemenea, şi durerile articulare sunt remediate de cădiţele acestor fructe de vară.
Dacă nu poţi consuma ca atare codiţele de căpşune, iată câteva soluţii la îndemână:
Ceai: Fă o infuzie de codiţe de căpşune. Consumă băutura după ce ai îndepărtat codiţele cu ajutorul unei strecurători.
Dressing de salată: Pune într-o tigaie încinsă câteva căpşune mărunţite, dar şi codiţele acestora. Adaugă oţet de mere şi amestecă bine. Lasă compoziţia să fiarbă puţin apoi pune-o într-un borcan. Foloseşte acest amestec pe post de dressing pentru salatele tale de vară.
Capsunile sunt foarte gustoase si au putine calorii. Astfel, cura de capsuni are rolul de a ne mentine sanatosi si, mai mult decat atat, consumul acestora nu ingrasa.
Acestea au o multime de vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, contin si acid folic, fier, calciu, magneziu si fibre, care ajuta in procesul de digestie.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mai mult, problemele legate de constipatie pot fi inlaturate printr-un consum de capsuni.
Capsunile contin o substanta numita antocianina, responsabila de stimularea arderii depunerilor de grasime.
In plus, au foarte putine calorii, asa ca nu contribuie la acumularea de kilograme.
Antioxidantii din capsuni pot ajuta la prevenirea cataractei, o afectiune care, in stadii evoluate, poate cauza orbire.
De asemenea, fiind bogate in vitamina C, acestea au rolul de a intari corneea si retina ochiului.
Sunt bogate in vitamina C, unul dintre antioxidantii care pot contribui la prevenirea cancerului, stiut fiind faptul ca un sistem imunitar puternic este greu atins de boli.
Totodata, capsunile contin si alti antioxidanti care indeparteaza rapid radicalii liberi si neutralizeaza potentialele efecte negative pe care le pot avea asupra celulelor din organism.
Antioxidantii si fitochimicalele care exista in capsuni ajuta inclusiv la micsorarea sau ameliorarea inflamatiilor care pot cauza artrita, dar si bolile de inima.
Altfel spus, capsunile contribuie la reglementarea circulatiei sanguine, fiindca potasiul este un nutrient sanatos necesar inimii.
Capsunile contin substante care lupta impotriva densitatii scazute a lipoproteinelor, colesterolul rau din sange, care formeaza placa arteriala, scrie sfatulmedicului.ro.
De aceea, consumul lor previne aparitia diabetului zaharat si a afectiunilor cardiovasculare.
Acidul folic este recomandat femeilor gravide sau celor care isi doresc o sarcina, iar capsunile contin, conform studiilor de specialitate, 21 mg per portie.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Acest tip de vitamina B ajuta fatul sa-si dezvolte craniul si maduva spinarii.
Capsunile sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie usoara. Unul dintre beneficiile consumului de capsuni este faptul ca revitaminizeaza organismul.
In plus, au proprietati nutritive importante, care asigura o alimentatie corespunzatoare si pot combate anemia. Totodata, ele lupta impotriva insomniei.
Vitamina C din capsuni ajuta si la producerea colagenului care va imbunatati elasticitatea pielii.
Astfel, consumul de vitamina C contribuie la reducerea ridurilor si ameliorarea acestora, conferind luminozitate tenului.
Capsunile sunt bogate in potasiu, vitamina K si in magneziu, aliati de nadejde ai oaselor puternice.