Pleşcăviţă reţetă sârbească. Vă propunem o reţetă foarte uşor de preparat şi gustoasă, din Clisura Dunării, mai exact de la Şviniţa, judeţul Mehedinţi, acolo unde trăieşte o comunitate mare de etnici sârbi. Reţeta se găseşte în cartea „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”, scrisă de Narcisa-Alexandra Ştiucă, potrivit adevarul.ro.

Pleşcăviţa este un preparat din carne tocată, coaptă pe grătar.

In mod traditional se serveste cu avjar si cu inele de ceapa, uneori fiind pus chiar intr-o chifla.

Citeste si: Ciorbă de pește. Rețeta moldovenească de borș pescăresc care te va cuceri

Plescavita reteta sarbeasca
Plescavita reteta sarbeasca

Pleşcăviţă reţetă sârbească. Iată cum se prepară

Ingrediente:

  • 300 gr carne tocata porc
  • 300 gr carne tocata vita
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei usturoi
  • cimbru
  • nucsoara
  • sare, piper

Citeste si: Chiftele marinate. O mâncare delicioasă cu o rețetă foarte simplă. Care este secretul

Pleşcăviţă reţetă sârbească. Mod de preparare

Punem carnea intr-un bol. Adaugam ceapa tocata marunt si calita in doua linguri de ulei si usturoiul pisat.

Plescavita reteta sarbeasca
Plescavita reteta sarbeasca

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Asezonam cu sare, piper, cimbru, nucsoara si Vegeta. Framantam bine aluatul cu mainile pana rezulta o compozitie omogena, conform caietulcuretete.ro.

Cu mainile umede formam sase chiftele pe care le aplatizam.

Le punem pe gratarul incins sau pe grill. Si le lasam pana se rumenesc.

Se servesc cu ajvar.

Citeste si: Ceafa de porc. Adevărul despre această carne extrem de iubită de români. Mai consumi?

Plescavita reteta sarbeasca
Plescavita reteta sarbeasca

Pleşcăviţă reţetă sârbească. Ce este ajvar-ul?

Ajvar este un preparat sarbo-croat similar cu zacusca noastra. Este numit si "caviarul saracului" si se se serveste alaturi de plescavita, cevapi, kebab, sau alte preparate pe baza de carne.

Ingrediente:

  • 1/2 kg vinete
  • 1 kg ardei rosii
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei usturoi
  • 1-2 linguri otet
  • 100 ml ulei de masline
  • sare, piper
  • boia de ardei

Citeste si: Pate de casă. Cum se prepară cel mai sănătos pate de ficat. Uită de conservele din supermarket!

Tocam marunt vinetele ssi ardeii sau daca vreti sa aibe consistenta unei paste ii puteti baga la robot. Adauga ceapa si usturoiul tocate marunt.Asezonam cu sare, piper boia si usuroi. Frecam cu ulei.

Adaugam otet dupa gust.

Plescavita reteta sarbeasca
Plescavita reteta sarbeasca

Pleşcăviţă reţetă sârbească. Cum se serveşte

Pleşcăviţa poate avea grosimea între 0,5 – 1 cm, iar diametrul poate varia între 10-20 cm.

Se poate servi cu garnitură de cartofi prăjiţi tăiaţi rondele şi felii de ceapă crudă sau se poate pune între două turte coapte, numite pogăcele, preparatul având astfel aspectul unui hamburger.

Citeste si: Pui pe sticlă. Rețetă rapidă la cuptor. Gust delicios

În aluatul de carne se mai pot pune şi alte condimente, în funcţie de gusturi (cardamon, nucşoară).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si