Așadar, dacă de duminică se reiau slujbele în aer liber, la final nimeni nu se va împărtăși.

În legătură cu acest aspect, patriarhul Daniel trimisese o scrisoare Sfântului Sinod, cerând o consultare pe această problemă.

Citeste si: Cum se va desfășura prima slujbă după starea de urgență? Părintele Constantin Necula spune tot

Procedura împărtășaniei a mai fost amânată tot din motive epidemice, în 1829, timp de două luni.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Nu este nimic nou și nimic contrar teologiei liturgice a Bisericii, care are menirea să-l ghideze pe omul credincios printr-o lume reală, confruntată uneori cu crize grave, inclusiv medicale. În anumite contexte trebuie să trecem proba realismului creștin, care ne protejează de orice formă de abordare magică a „celor sfinte” si de punerea în conflict a credinței profunde cu rațiunea practică. Creștinismul autentic, hrănit din fidelitatea față de tradiția genuină a Evangheliei și față de cea filocalică, patristică, nu pune în conflict artificial credința și rațiunea, ci le cultivă cu discernământ", a transmis Biserica Ortodoxă Română.

Citeste si: VIDEO| Prima zi de libertatea în Ţăndărei

Vor fi oficiate exclusiv afară, iar bisericile vor fi redeschise doar accesului credincioșilor pentru rugăciune individuală, cu respectarea unor reguli de igienă și protecție, a adăugat BOR.

Sursa: digi24.ro

Citeste si: Klaus Iohannis: "Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ce este obligatoriu din 15 mai"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si