Dulceaţa de căpşuni rapidă. Secretele din reţeta buncii
Dulceaţa de căpşuni rapidă. Dulceaţa de căpşuni şi lămâie se obţine din căpşuni proaspete, bine coapte, zahăr şi lămâie.
Dulceaţa de căpşuni rapidă. Este ideală la micul dejun, cu unt, pâine prăjită, în clătite sau prăjituri. Dacă vreţi să obţineţi o dulceaţa delicioasă, iată secretul bunicii: spuma trebuie înlăturată de fiecare dată când se formează!
3 kg de capsuni
2 kg zahar
3 lamai
Intr-o cratita de 4 l se pun apa cu zaharul la fiert pentru a obtine siropul.
Dulceaţă de căpşuni. Separat, capsunile se spala cu grija, se curata de frunzulite apoi se pun intr-o cratita.
Dulceaţa de căpşuni rapidă. Fiecare lamaie se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie feliute. Feliutele de lamaie se pun deasupra capsunilor spalate.
Siropul este gata dupa ce zaharul si apa au fiert cca 10 minute. Adaugam capsunile, impreuna cu feliile de lamaie si lasam sa fiarba la foc mic. Atentie- cand se formeaza spuma, se inlatura, scrie bucataria-romaneasca.ro.
Dulceata de capsuni se tine pe foc cca 60-80 de minute, timp in care se amesteca usor cu o lingura de lemn.
Dulceata este gata atunci cand capata o consistenta gelatinoasa.
Putem face proba: luam o lingura de dulceata, o punem pe o farfurioara si o lasam sa se raceasca. Prin racire vom vedea ce consistenta a capatat, daca este gata sau o mai lasam pe foc.
Cand este gata se lasa sa se racesca cateva momente, apoi se pune in borcane sterilizate, se pun capacele si le rasturnam cu capul in jos pentru cateva minute.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sfat: Borcanele de dulceata le puteti steriliza tinandu-le la cuptor 10-15 min, sau spalate cu apa fierbinte.
Capsunile sunt foarte gustoase si au putine calorii. Astfel, cura de capsuni are rolul de a ne mentine sanatosi si, mai mult decat atat, consumul acestora nu ingrasa.
Dulceaţa de căpşuni rapidă. Acestea au o multime de vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, contin si acid folic, fier, calciu, magneziu si fibre, care ajuta in procesul de digestie.
Mai mult, problemele legate de constipatie pot fi inlaturate printr-un consum de capsuni.
Capsunile contin o substanta numita antocianina, responsabila de stimularea arderii depunerilor de grasime.
In plus, au foarte putine calorii, asa ca nu contribuie la acumularea de kilograme.
Antioxidantii din capsuni pot ajuta la prevenirea cataractei, o afectiune care, in stadii evoluate, poate cauza orbire.
De asemenea, fiind bogate in vitamina C, acestea au rolul de a intari corneea si retina ochiului.
Sunt bogate in vitamina C, unul dintre antioxidantii care pot contribui la prevenirea cancerului, stiut fiind faptul ca un sistem imunitar puternic este greu atins de boli.
Totodata, capsunile contin si alti antioxidanti care indeparteaza rapid radicalii liberi si neutralizeaza potentialele efecte negative pe care le pot avea asupra celulelor din organism.
Antioxidantii si fitochimicalele care exista in capsuni ajuta inclusiv la micsorarea sau ameliorarea inflamatiilor care pot cauza artrita, dar si bolile de inima.
Altfel spus, capsunile contribuie la reglementarea circulatiei sanguine, fiindca potasiul este un nutrient sanatos necesar inimii.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Capsunile contin substante care lupta impotriva densitatii scazute a lipoproteinelor, colesterolul rau din sange, care formeaza placa arteriala, scrie sfatulmedicului.ro.
De aceea, consumul lor previne aparitia diabetului zaharat si a afectiunilor cardiovasculare.
Acidul folic este recomandat femeilor gravide sau celor care isi doresc o sarcina, iar capsunile contin, conform studiilor de specialitate, 21 mg per portie.
Acest tip de vitamina B ajuta fatul sa-si dezvolte craniul si maduva spinarii.
Capsunile sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie usoara. Unul dintre beneficiile consumului de capsuni este faptul ca revitaminizeaza organismul.
In plus, au proprietati nutritive importante, care asigura o alimentatie corespunzatoare si pot combate anemia. Totodata, ele lupta impotriva insomniei.
Vitamina C din capsuni ajuta si la producerea colagenului care va imbunatati elasticitatea pielii.
Astfel, consumul de vitamina C contribuie la reducerea ridurilor si ameliorarea acestora, conferind luminozitate tenului.
Capsunile sunt bogate in potasiu, vitamina K si in magneziu, aliati de nadejde ai oaselor puternice.