Prefectura Olt a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 21 mai, a fost convocată o şedinţă de lucru a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pentru a stabili împrejurările şi măsurile urgente dispuse în cazul focarului de infecţie Covid-19 la nivelul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

“În data 18 mai, a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecţia Covid-19 în rândul angajaţilor de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

În momentul confirmării probei, Direcţia de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajaţi. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv cu infecţia Covid-19 în data de 20 mai, iar astăzi au fost lucrate şi celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru două persoane”, se arată în comunicat.

Citeste si: Lovitură pentru Liviu Dragnea: Insula Belina revine în administrarea statului

Citeste si: Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a infectat cu HIV un vecin, cu care a întreţinut relaţii sexuale

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Un nou focar de coronavirus: Mai mulți români care lucrau într-un abator din Germania, infectați

Olt: 15 angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, confirmaţi cu Covid-19

Sursa citată menţionează că în cadrul şedinţei Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase autorităţile au stabilit testarea tuturor angajaţilor din cadrul S.J.A; izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate; identificarea tuturor contacţilor direcţi din rândul pacienţilor asupra cărora s-au efectuat intervenţii din partea medicilor/asistenţilor S.J.A.

confirmaţi pozitiv.

angajați confirmați cu coronavirus

Prefectura Olt a precizat că toţi angajaţii confirmaţi pozitiv au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sub supraveghere medicală şi tratament, cu stare generală bună.

Citeste si: Marius Sumudica, testat pentru coronavirus! "Cand mi-a bagat ala pe nas, l-am simtit pana in creier"

De asemenea, prefectul judeţului Olt, Florin Constantin Homorean, a solicitat Ministerului Sănătăţii efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări asupra modului de gestionare a activităţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, în contextul epidemiei generate de noul coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si