Un nou sondaj publicat în Germania în această săptămână arată că o majoritate covârșitoare a germanilor au o părere mai proastă despre SUA din cauza felului în care a fost gestionată pandemie. Cifrele sunt în contrast cu cele referitoare la China. Dacă 76% dintre germani spun că părerea lor despre SUA s-a înrăutățit în timpul pandemiei, doar 36% au spus același lucru despre China.

Citeste si: Specialişti ai MApN vor sprijini autorităţile din statul american Alabama în combaterea pandemiei de COVID-19

Sondajul a arătat că:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Jumătate dintre germani favorizează menținerea de relații apropiate cu SUA, iar cealaltă jumătate cu China
37% dintre germani au spus că este mai importantă menținerea de relații apropiate cu SUA, în timp ce 36% au spus același lucru despre China. În ceea ce privește aceste date, ele reprezintă o scădere mare față de anul precedent, în care 50% evaluau relația cu SUA ca fiind prioritară, și doar 24% pe cea cu China.


Într-o întrebare separată, doar 10% dintre germani consideră SUA ca fiind cel mai important partener la nivel global. 6% au spus același lucru despre China, cu un procent mai puțin față de anul precedent.

Citeste si: VIDEO| Femeie cu handicap, agresată într-o stație de autobuz din Cluj

„Timp de mai mult de două secole, Statele Unite au provocat o gamă largă de trăiri printre țările din restul lumii: iubire și ură, teamă și speranță, invidie și dispreț, venerație și furie.

Dar este o emoție pe care, până acum, nu a mai simțit-o nimeni pentru SUA- milă”, spune Fintan O’Toole, jurnalist la The Irish Times, ca răspuns la comentariile de luna trecută ale președintelui american.

Informațiile conform cărora Trump a încercat să obțină monopolul asupra unui vaccin anti-coronavirus care era dezvoltat în Germania au stârnit și mai multă furie și lipsă de încredere pe continentul european.

Comportamentul lui Trump a accentuat părerea deja negativă pe care Europa o avea față de președintele american, un sondaj de săptămâna trecută arătând că doar 2% dintre francezi mai au încredere că Trump poate fi liderul lumii libere, potrivit Digi24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si