„Eu sunt beneficiar al unei pensii de serviciu, dar voi vorbi din punct de vedere al Constituției. Există o cotă unică de impozitare, de 16%, și atunci cum poți justifica faptul că unora le aplici impozit 16%, iar altora 85%?

Citeste si: „Miercurea albă” în Parlament. Toate pensiile peste 2.000 de lei vor fi impozitate

Nu se poate justifica în niciun fel, mai ales că articolul 56 din Constituție vorbește despre justa așezare a sarcinilor fiscale.

În România există și salarii de 20.000 de lei, chiar salarii de 10.000 de euro, dar despre impozitarea suplimentară a acestora nu vorbește nimeni. Numai chiaburii de pensionari trebuie stârpiți”, a declarat pentru hotnews.ro Augustin Zegrean.

Legea nu este constituțională

Fostul președine al CCR susține că legea nu este constituțională și adaugă că „speranța parlamentarilor să nu treacă de Curte este mai mare decât speranța că va trece”.

Prin tăierea pensiilor mari nu cresc pensiile mici, pentru că aceste pensii de serviciu sunt plătite de la bugetul de stat, nu din Fondul Național de Pensii, iar banii nu vor merge la ceilalți. Nu pensiile de serviciu sunt nesimțite, nesimțirea este că celelalte pensii sunt mici.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cine era românul mort în inundațiile din Spania. Momentul în care fratele lui îl caută printre camioanele distruse de viituri- antena3.ro

Citeste si: Cât riscă să stea la închisoare trădătorul-spion Pișcan, după ce a recunoscut toate acuzațiile împotriva lui- wowbiz.ro

Citeste si: Traian Băsescu, reacție dură cu privire la starea de alertă

În niciun caz această lege nu este constituțională, pentru că oamenii trebuie tratați egal în fața legii. Și pensiile de serviciu s-au dat tot în baza unei legi", a afirmat fostul președinte al CCR.

Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție se întrunesc joi, de la ora 15:00, pentru o posibilă sesizare la Curtea Constituțonală asupra legii adoptate miercuri de Camera Deputaților de impozitare a pensiilor speciale.

Legea impozitării pensiilor speciale va fi votată în plenul reunit al Parlamentului

Parlamentarii vor vota joi, în plenul reunit, impozitarea pensiilor speciale, după ce miercuri legea a trecut de Camera Deputaților cu un singur vot împotrivă.

Proiectul de lege va fi supus votului în plenul reunit al Parlamentului pentru că el se referă și la pensiile deputaților și senatorilor.

Citeste si: Klaus Iohannis cere alocări consistente pentru România, în viitorul buget UE

Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară! Când vor fi încărcate cardurile de alimente- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV! Ce planuri are Mihai Trăistariu de Sărbători- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie de 102 ani care nu are riduri aproape deloc și-a dezvăluit secretele. Folosește o singură cremă în fiecare zi- antena3.ro

„Pentru că în această lege (cea privind impozitarea pensiilor speciale- n.r.) se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstituţionalitate, vă propun ca mâine, în plenul reunit, să introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari. Aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Preşedintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineaţă va face şedinţă, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus miercuri liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Potrivit legii adoptate miercuri, pensiile speciale între 2.001 și 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, iar pensiile care depășesc 7.001 de lei vor fi impozitate cu 85%.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si