Chiftele de post. Rețeta delicioasă care te face să uiți de carne
Chiftele de post reţetă. Vă prezentăm o rețetă de chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez care te va face să uiți de carne!
Chiftele de post reţetă. În perioada postului, multe persoane se întreabă ce ar mai putea să mănânce. Așadar, ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de chiftele de post.
Daca vrei sa tii post sau doar sa mananci mai light, aceasta reteta de chiftele de post este solutia perfecta. Vezi in continuare cum faci cele mai bune chiftele de post.
Reteta de chiftele de post, pas cu pas:
Cartofii pentru aceste chiftele de post se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul. Ceapa tocata se caleste putin, condorm retete.unica.ro
Chiftele de post reţetă. Foloseste cartofi de calitate pentru aceste chiftele de post
Cartofii fierti se scurg, se paseaza si se amesteca cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul tocat si ciupercile date prin masina de tocat.
Se pune boia, sare si piper.Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Din compozitia rezultata se fac chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Aceste chiftele de post se servesc calde.
Cu toate că în ultima perioadă au fost criticați, cartofii au beneficii uimitoare pentru sănătate.
Descopera beneficiile si cele mai sanatoase moduri de preparare, precum si un plan de meniu complet plus retete utile.
Amidonul continut in cartofi este un carbohidrat complex a carui digerare elibereaza lent glucide (19 glucide la 100 g) care nu vor duce la o crestere abrupta a glicemiei. Cartoful este o sursa de energie si favorizeaza prelungirea senzatiei de satietate.
Un cartof cu coaja contine 12% din necesarul zilnic recomandat de fibre, care au proprietatea de a favoriza tranzitul intestinal.
Cartoful nu ingrasa! El contine doar 85 kcal/100 g, adica de doua ori mai putine calorii decat alti carbohidrati (painea, pateurile, orezul).
In special B1, care joaca un rol important in transmisia nervoasa si participa la transformarea glucidelor in energie. Pe langa vitamina B1, cartoful contine si vitaminele B2, B3 si B6.
Este o vitamina esentiala pentru organism, mai ales iarna cand starea de oboseala este mai intens resimtita.
Cartoful aduce 0,80 mg/100 g din acest mineral extrem de benefic pentru persoanele anemice.
Un singur cartof poate oferi 21% din necesarul zilnic de potasiu al organismului. Datorita continutului de potasiu, cartoful are proprietati diuretice.
Un mineral care actioneaza eficient impotriva stresului si a oboselii.
De ce sa mananci aceeasi mancare in fiecare zi? De ce sa nu alungi pe cat posibil monotonia alimentara, apeland la ingrediente care iti dai libertatea de a le prepara in diverse modalitati.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Ei bine, de cartofi nu ai cum sa te plictisesti, dupa ce vei cunoaste si diversitatea de mancaruri care pot fi preparate cu ajutorul lor.
Cele mai frecvent, acest aliment este folosit in supe (in 47% din cazuri), fierti la abur sau in apa (39%), sote si rumeniti la cuptor (27%), prajiti (23%), piure (21%) si gratinati (12%).