„Atâta timp cât nu vedem o respectare a regulilor pe terase, acolo unde răspândirea e mai puţin periculoasă, este mai puţin iminentă, nu putem vorbi de deschiderea restaurantelor în interior. Eu totuşi, sper, ca proprietarii restaurantelor, teraselor să înţeleagă că e mai bine să respecte regulile şi evident, în momentul în care vom ajunge să nu mai avem cazuri atât de multe, vom trece la următoarea etapă de relaxare şi vom deschide restaurantele şi în interior”, a declarat Virgil Popescu la TVR1, luni seară.

Întrebat dacă e posibilă deschiderea restaurantelor în această vară, ministrul Economiei a declarat că acestea ar putea funcţiona din luna august.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

„Da, dacă toţi respectăm. Să nu uităm că suntem la jumătatea lui iulie. Avem timp ca, în perioada lui august, spre exemplu, să putem deschide restaurantele în interior. Cred că ne vom trezi în al 13-lea ceas şi vom începe să vedem că acest virus este real, există, poate face victime, se pierd vieţi omeneşti”, a mai declarat Virgil Popescu.

Noi restricții pentru funcționarea teraselor

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a confirmat duminică, la Iași, că ar putea fi introduse anumite restricţii pentru funcţionarea teraselor, în funcţie de modul în care va evolua numărul de cazuri de COVID-19. "În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii.

Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare", a spus ministrul.

Terasele închise după ora 23.00

Mai mult, Guvernul intenționează să închidă terasele după ora 23.00, începând din luna august. Potrivit postului Antena 3, planul autorităților din în acest moment este unul extrem de solid în privința acestei măsuri. Panta crescătoare a numărului persoanelor infectate cu coronavirus descurajează, practic, orice intenție de a menține programul pe tot parcursul nopții pe terasele și restaurantele din toată țara. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si