Laboratorul de testare pentru COVID-19 nu mai face teste, după ce a rămas fără kit-uri şi consumabile. Autoritățile au dat raspunsul oficial:

„Noi nu am estimat testările la cerere pe care le-am făcut în decursul acestei luni şi din acest motiv am rămas, pentru câteva zile, descoperiţi” a explicat joi după amiază directorul DSP Suceava, Dinu Sădean, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. Acesta a explicat că este vorba despre peste 200 de teste făcute la cerere din momentul în care a intrat vigoare testarea la cerere, din 10-15 iulie şi până în prezent.

Citeste si: Masca devine obligatorie în aer liber în toate stațiunile de pe Valea Prahovei

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

Citeste si: Nelu Tătaru, avertisment dur după noul record de îmbolnăviri cu SARS-COV-2

Citeste si: Italienii cer o carantină specială pentru români. Ce este carantina activă?

Laboratorul de testare pentru COVID-19 nu mai face teste, după ce a rămas fără kit-uri şi consumabile

laborator teste covid 19

Acesta a afirmat că până la sfârşitul săptămânii viitoare DSP ar urma să primească kit-urile şi consumabilele necesare efectuării de teste pentru depistarea COVID-19 iar până atunci DSP Suceava va trimite probele recoltate la un alt laborator, cu care
instituţia colaborează.

Ce spun autoritățile

„Probele prelevate în cadru anchetelor epidemiologice s-au lucrat la laboratorul propriu al DSP şi la un alt laborator cu care avem colaborare. În continuare, cât va fi laboratorul nostru închis, vom lucra cu laboratorul cu care cooperam”, a mai spus directorul DSP Suceava.

Citeste si: Anunțul făcut de Klaus Iohannis: "Consider reintrarea în starea de urgență..." Ce se va întâmpla în România?

Acesta a precizat că laboratorul partener al DSP „face faţă fără probleme” în acest sens.
Acesta a menţionat că în judeţul Suceava se remarcă „o uşoară creştere” a numărului de infectări, iar într-un top al infectărilor, Suceava se află „la mijlocul clasamentului prin comparaţie cu celelalte judeţe”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si