Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis, după ședința de la Cotroceni:

Planul de rezilienţă este planul pe care îl pregătim pentru a atrage fondurile europene negociate acum câteva săptămâni. Guvernul lucrează în prezent la identificarea proiectelor care vor fi incluse în acest program, iar în final sperăm ca toate proiectele să fie eligibile.

Eforturile Guvernului în acest moment se concentrează pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de infrastructură şi vorbesc în special despre autostrăzi şi căi ferate.

În acest domeniu pot spune că suntem foarte avansaţi. Avem mai multe tronsoane de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte pentru care se solicită aceşti bani europeni.

O altă parte importantă e cea de agricultură. Fermierii români au foarte mare nevoie să fie susţinuţi. Ştim foarte bine că pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii noştri se confruntă cu probleme generate de seceta din primăvară. Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanţiale destinate fermierilor afectaţi de secetă. Ştiu că aici au circulat tot felul de fake news în spaţiul public.

A doua linie, la fel de importantă, e pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situaţii. Lucrăm intens la elaborarea unor proiecte care vizează sistemele de irigaţii, combaterea secetei, în special un cadru care să înleasnească muncă fermierilor şi să aibă o componentă foarte importantă de protecţie a mediului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o şedinţă de lucru marţi, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii Finanţelor, Economiei, Transporturilor şi Agriculturii.

Anunţul făcut de Administraţia Prezidenţială

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marţi, 18 august a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, şi Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

La finalul şedinţei, preşedintele Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

Citeste si: Când va fi citită în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban?

Economia României s-a prăbuşit în trimestrul al doilea, condorm datelor anunţate de INS. Economia României a consemnat o scădere de 12,3% în trimestrul doi al acestui an comparativ cu primul trimestru, potrivit datelor publicate pe 14 august de Institutul Naţional de Statistică.

Citeste si: Klaus Iohannis, mutare surprinzătoare de ultim moment

Produsul intern Brut a scăzut  în primul semestru din acest an, comparativ cu semestrul I 2019, cu 4,7%, pe seria brută şi cu 3,9% pe seria ajustată sezonier, potrivit estimărilor semnal anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În trimestrul II 2020, comparativ cu trimestrul anterior, PIB-ul a scăzut cu 12,3%, pe seria ajustată sezonier.

Citeste si: Iohannis a promulgat legea! Ce se întâmplă cu politica salarială

"În semestrul I 2020, Produsul Intern Brut a scăzut, comparativ cu semestrul I 2019, cu 4,7%, pe seria brută şi cu 3,9% pe seria ajustată sezonier. Seria ajustată sezonier a Produsului Intern Brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul II 2020, fiind revizuită faţă de varianta publicată în Comunicatul de presă nr. 177 din 7 iulie 2020", arată datele INS.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Citeste si: Veste uriașă pentru pensionari. Creșteri majore anunțate de Orban

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, PIB-ul a înregistrat, în trimestrul II 2020, o scădere cu 10,5% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si