Suspendarea cursurilor universitare pe o perioadă de două săptămâni a venit după ce cu o zi în urmă o altă universitate americană a făcut un anunț similar, în timp ce Universitatea de Stat din Michigan a hotărât ca totți studenții să rămână acasă până la iarnă.

Potrivit oficialilor universitărții, au fost făcute 927 de teste, începând cu 3 august, iar 146 de studenți au avut testări pozitive.

Cei mai mulți dintre aceștia trăiau în afara campusului și au contractat virusul la adunări în care nu au fost respectate regulile de distanțare socială.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Niciunul dintre elevi nu a fost spitalizat și școala a spus că va implementa învățarea la distanță timp de două săptămâni.

Noul an școlar începe pe 14 septembrie în România

Și în România autoritățile au hotărât să ia măsuri speciale pentru a limita răspândirea coronavirusului o dată cu începerea noului an școlar.

Astfel, părinții vor fi nevoiți să completeze o declarație pe proprie răspundere  prin care să arate că elevii nu au avut simptomele specifice covid-19.

Declarația trebuie să fie prezentată la triajul epidemiologic la intrarea în unitate.

Citeste si: Amenzi după o petrecere cu 170 de oameni în București

Întrebată joi seara, la TVR, ce se întâmplă dacă cei mici sunt asimptomatici, iar părinții nu își dau seama că sunt bolnavi și își trimit copiii la școală deși sunt infectați cu coronavirus, Monica Anisie, ministrul Educației, a răspuns: „Știu despre această îngrijorare a părinților.

Am primit și noi, la Ministerul Educației, numeroase semnale în acest sens, au sunat părinți la Minister și au întrebat despre această declarație pe care trebuie să o completeze în momentul în care revin în spațiul școlii elevii. Această declarație este necesară pentru că și părintele trebuie să își asume, alături de școală, și de autoritățile locale, această revenire la cursuri.
De fapt, acea declarație conține niște informații care sunt generale, deci nu trebuie să fie tras la răspundere părintele în vreun fel dacă nu a cunoscut simptomele”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si