Premierul Ludovic Orban a declarat că propunerea președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, de renunțare la masca obligatorie în clasele primare în județele din scenariul verde nu are niciun fundament și nu este de acord cu aceasta.

Președintele CJ Harghita vrea ca purtarea măștii să fie facultativă în clasele primare, în județele care sunt în „scenariul verde”, argumentând că masca dăunează sănătății copiilor mici și îngreunează actul educațional.

Citeste si: Clarvăzătoarea Maria Ghiorghiu, scandal uriaș după moartea soțului ei: ”A fost trecut la COVID, deși nu avea nici un simptom! Nu pot să-l îngrop creștinește!”

Șeful CJ a solicitat convocarea comitetului pentru situații de urgență, luni, în care va propune adoptarea unui document, cu propunerea de modificare a ordinului miniștrilor Nelu Tătaru și Monica Anisie, porivit G4Media.

Citeste si: Am aflat salariul fabulos pe care-l primește Radu Tudor de la Antena 3! Soția Irina, angajată în ministerul de externe, a dezvăluit totul EXCLUSIV

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Premierul Ludovic Orban nu este de acord cu măsura deoarece, în viziunea premierului, cea mai sigură măsură de protecție este purtatul măștii.

Ludovic Orban: Copiii sunt ascultători, respectă purtatul măștii

„Este o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educație al copiilor și, doi, acela de a proteja sănătatea copiilor și cadrelor didactice în carul procesului educațional. Cea mai sigură măsură de protecție este portul măștii".

Citeste si: Premierul Orban, clarificări despre închiderea școlilor. Cursurile NU vor fi suspendate

O astfel de propunere nu are niciun fundament, consideră premierul Orban, iar copiii sunt ascultători, respectă această regulă la școală.

"Nu înțeleg de ce unii trebuie să instige la nerespectarea acestei reguli. Își asigură ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor la școală, care pot duce virusul acasă? Își asumă ei acest risc major?”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul Orban, fotografiat fără mască de protecție în interior

Premierul Orban: cursurile NU vor fi suspendate

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Botoşani, că şcolile care vor găzdui secţii de votare vor fi închise o zi sau două, însă cursurile nu vor fi suspendate, ci vor fi susţinute online.

Premierul Ludovic Orban a precizat că o decizie privind numărul de zile în care  școlile vor fi închise pentru elevi  va fi luată în cursul zilei de luni.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

″Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat sâmbătă premierul Ludovic Orban.

Citeste si:   Febra albă la copii. Ce greșeală gravă trebuie să eviți

Din nou premierul Orban fără mască... doar copiii sunt ascultători?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si