890 de salariați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu  nu și-au primit salariile. Conform Sindicatului pentru Protecția Copilului Giurgiu, începând cu luna septembrie 2020, fondurile necesare plății salariilor pentru 890 de salariați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu s-au epuizat, astfel că giurgiuvenii nu și-au primit salariile pe data de 12 septembrie.

Oamenii se confruntă cu această situație dramatică, încă de la începutul lunii aprilie, când plata salariilor nu a fost efectuată.

Angajații merg zilnic la serviciu, însă fără a fi plătiți. Oamenii susțin că au acasă familii care trebuiesc întreținute, mai ales că pe data de 14 septembrie copiii au început noul an școlar.

890 de salariați fără bani
Situație critică la Giurgiu, după neplata salariilor.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Aproape o mie de salariați nu-și primesc banii deși merg la serviciu

Angajații au mai organizat un protest și pe data de 16 iunie pentru a-și cere drepturile. Moment în care Președintele Consiliului Județean, Marian Mina, s-a aflat în mijlocul mulțimii. O mie de oameni au ieșit la protest atunci, în Giurgiu. Asistenții sociali nu-și primiseră salariile de mai bine de două luni.

Citeste si: Giurgiu: Angajații unei instituții publice au intrat în grevă japoneză

Citeste si: Proteste în masă la Giurgiu. O mie de oameni nu și-au primit banii

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

Citeste si: Caz fără precedent la Giurgiu. 1.000 de salariați au rămas fără bani

890 de salariați fără bani
Grevă japoneză la Protecția Copilului din Giurgiu.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Salariații DGASPC Giurgiu trec prin momente critice. Oamenii au venit la serviciu, însă salariile nu le-au mai fost virate încă din luna aprilie.

O mie de oameni au ieșit și au protestat atunci în fața instituției pentru Protecția Copilului.

Președintele Consiliului Județean, Marian Mina, a declarat pentru RTV că Guvernul a virat banii pentru plata salariilor doar până în luna aprilie și că tot ce se întâmplă nu are legătură cu pandemia.

Situație critică la DGASPC Giurgiu 

„Banii alocați de Guvernul României pentru bugetul Giurgiu au fost doar până la sfârșitul lunii aprilie. Este doar o consecință a felului în care au înțeles cei din Guvernul României să aloce bani. În momentul când noi am văzut bugetul în luna ianuarie, la Consiliul Județean am tras primul semnal de alarmă. Am sperat să nu ajungem în această situație cu banii. Am alocat sume de bani celorlalte direcții când am văzut starea de urgență cu promisiunea fermă de la Guvern că îi vom primi înapoi.”  a declarat Marian Mina.

La mai bine de trei luni de la acest protest, oamenii își strigă nemulțumirile din nou. Salariații se confruntă cu aceeași situație. Plata salariilor a fost întreruptă pe luna septembrie.

Citeste si: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”- kfetele.ro

Citeste si: A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

890 de salariați fără bani
Comunicat de presă - grevă japoneză[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Bilanț coronavirus 21 septembrie 2020: 808 cazuri noi din doar 6.348 de teste! Peste 12% din teste au fost pozitive!

„Rușine să vă fie! Muncim pe datorie!” au adăugat salariații neplătiți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si