Jean, băiatul lui Ion Gheorghe Maurer, a împlinit 70 de ani și s-a întors de ceva vreme în România, după ce se stabilise de ani buni în Germania. Zilele trecute, băiatul fostului lider comunist a postat un mesaj dedicat părintelui său, decedat în anul 2000, la venerabila vârstă de 98 de ani. 

”Am ezitat mult dacă să postez sau nu, această amintire personală și politică, pentru că există prea mulți oameni care au suferit de pe urma comunismului, și nu vreau să-i jignesc.

Nu vreau, de asemenea, să enervez pe toți spălaţii pe creier, care fac herpes, numai când aud de comunism. Acum totul este istorie și pământ de flori.

Jean Maurer către părinții lui: ”Atunci, când ați murit, nu am avut suficienți bani să vă onorez cum trebuie!”

Te iubesc mult tată, și îmi lipseşti groaznic! Astăzi realizez că nu mai am pe nimeni în faţa caruia să mă fac de râs, fără să fiu pedepsit sau lovit. La Bellu, ai cel mai mizerabil mormânt, împreună cu mama. Atunci, când ați murit, nu am avut suficienţi bani să vă onorez cum trebuie! Și prietenii tăi sau ai mei o duceau "greu" și nu s-au inghesuit la vreun gest frumos. Nici nu aș fi acceptat, de altfel! Iartă-mă pentru tot! Mormântul vostru este în sufletul meu, iar acolo este strălucitor. Jean, fiul tău.”, a notat trist Jean Maurer, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Nicu Ceaușescu. 

Maurer
Jean Maurer s-a întors în țară, după mai mulți ani petrecuți în Germania

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Jean Maurer a împlinit 70 de ani! ”Fantele a primit azi sute de urări!”

Prim-ministru al României în perioada 1961-1974 și președinte al Prezidiului Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Române în perioada 11 ianuarie 1958- 21 martie 1961, Ion Gheorghe Maurer a fost o figură de primă mărime a Partidului Comunist. Având și titlul de academician, Maurer a fost unul dintre primii beneficiari ai Parcul Memorial al Academiei Române, fiind îngropat într-un sector rezervat de prestigioasa instituție în cadrul Cimitirului Bellu din Capitală. Tatăl afaceristului Jean Maurer își doarme somnul de veci alături de soția Elena, decedată pe 18 octombrie 1999, cu doar două luni și jumătate înaintea lui. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si