Ziua profesorului vine cu vești proaste în sistemul educațional din România. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş, a fost confirmat cu noul coronavirus, transmite Agerpres.

Informația a fost confirmată de inspectorul general adjunct Marina Manea, are a precizat că toți inspectorii adjuncți sunt în izolare în acest moment. Inspectorul general al Capitalei are COVID-19, dar este asimptomatic, spune Manea. 

Citeste si: O altă școală din București intră în scenariul roșu. Au fost confirmate 4 cazuri de coronavirus

Ziua profesorului vine cu vești neplăcute

Inspectorul general adjunct a venit cu precizări: "Este confirmat pozitiv. Noi suntem în izolare- inspectorii adjuncţi şi toţi cei care au fost daţi contacţi direcţi ai inspectorului general. Ne continuăm activitatea de la domiciliu. Nu avem simptome. O să facem şi teste. El este asimptomatic dar am stat în aceeaşi încăpere cu măşti pe faţă. O să facem şi noi testul. Să treacă cele şase zile de la ultima întâlnire cu el şi după aceea va decide probabil DSP dacă mai rămânem", a spus Marina Manea.

ionel puscas
Inspectorul general școlar din București, confirmat pozitiv cu coronavirus[Sursa foto: Mondo News]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Oraşul din România în care purtarea măştii devine obligatorie în zona şcolilor

Ziua profesorului 2020: o altă școală din București intră în scenariul roșu

O altă școală din București intră în scenariul roșu de funcționare, de astăzi pentru 14 zile, după ce au fost confirmate patru cazuri de coronavirus în unitatea de învățământ.

La Școala Gimnazială numărul 194 a fost înregistrat  al patrulea caz confirmat  cu infecție cu SARS-COV 2, transmite Primăria Sectorului 4 într-un comunicat.

"În urmă cu o săptămână, două persoane au fost testate pozitiv, iar în acest weekend, alte două, fapt ce duce automat la scenariul roșu de funcționare. Întreaga activitate didactică  se va muta exclusiv în sistem online  pentru următoarele 14 zile", se spune în mesajul oficial al administrației de sector.

Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a altor șapte unități de învățământ, după ce în ultimele 48 de ore, câte o persoană din fiecare dintre școli a fost confirmată pozitiv la SARS-COV 2.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si