Roberto Speranza a declarat în cadrul unui interviu acordat canalului de televiziune RAI, faptul că este necesară adoptarea de noi măsuri restrictive, după un regim mai relaxat de câteva săptămâni, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus și pentru a se evita instaurarea carantinei la nivel național.

Numărul de infectări au depășit cifra de 5.000

În Italia, numărul de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus a depășit vineri 5.000

de cazuri, astfel atât sâmbătă cât și duminică, numărul de cazuri a depășit 5.000. Din luna martie, țara nu a mai avut peste 5.000 de cazuri noi. Cu toate acestea, numărul deceselor provocate de COVID-19 sunt însă mult mai puțin numeroase decât la apogeul pandemiei, în martie și aprilie.

Ministrul Sănătății a mai propus și interzicerea evenimentelor private atât cele pentru copii cat și pentru adulți, în timp ce la Roma s-ar viza, de asemenea, reducerea programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor pentru a se reduce riscul de infectare a populaţiei. Speranza a mai menționat că se pot impune restricții și în cazul sporturilor de contact fizic unde nu se poate purta mască.

Speranza a precizat și faptul că noul pachet de restricţii va fi discutat luni cu regiunile şi va fi inclus într-un decret pe care premierul Giuseppe Conte ar putea să-l semneze chiar luni seara.

Purtarea măștii pe stradă este obligatorie 

Miercuri, autoritățile din Italia au introdus obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber la nivel naţional. Duminică, ministrul de externe Luigi Di Maio a exclus scenariul impunerii din nou a carantinei la nivel naţional, susţinând că economia italiană nu-şi poate permite o astfel de măsură.

În altă ordine de idei, Comitetul tehnic şi ştiinţific italian (CTS), organismul care consiliază guvernul în combaterea epidemiei de COVID-19, propune măsuri de relaxare a protocolului sanitar, cum ar fi reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile, conform AFP.

Carantina va putea fi redusă de la 14 la 10 zile

Potrivit acestei propuneri făcută de către CTS care urmează să fie adoptată luni sau marţi de către guvern, durata carantinei va fi de doar 10 zile, iar un singur test negativ va fi suficient pentru a stabili dacă o persoană este vindecată. Această regulă ar urma să fie aplicată pacienţilor asimptomatici, în timp ce persoanele care au dezvoltat simptome vor fi supuse aceloraşi prevederi în cazul în care nu au prezentat simptome în ultimele trei zile.

Sursa: Agerpres

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si