Anunţul a fost făcut la câteva săptămâni după ce J&J a anunţat că se afla în faza finală cu testarea vaccinului-candidat. În mod normal, când se fac studii pentru vaccinuri, nu se fac pauze atât de lungi. Luna trecută, Oxford şi AstraZeneca au trecut prin acelaşi lucru, iar acest fapt este văzut de experţi ca un exemplu de rigoare ştiinţifică menţinută în ciuda presiunii.

Studiul făcut de către compania Johnson & Johnson a fost suspendat în conformitate cu standardele normative după ce un participant a dezvoltat o boală „inexplicabilă”, a transmis J&J luni noapte.

J&J a mai precizat și faptul că starea pacientului este analizată şi evaluată de un comitet independent.

Vaccinul-candidat al Johnson & Johnson este administrat într-o singură doză

„Trebuie să respectăm intimitatea acestui participant la studiu. Aflăm mai multe despre boala acestui participant şi este important să avem toate datele înainte de a împărtăşi alte informaţii”, a transmis Johnson & Johnson.

Nu s-a stabilit încă dacă pacientul a primit vaccinul experimental sau a făcut parte din grupul placebo

În altă ordine de idei, companiile Pfizer şi Moderna se află din luna iulie în faza a treia de studii pentru un vaccin. Ambele presupun două doze administrate la o lună distanţă, însă vaccinul-candidat al Johnson & Johnson este administrat într-o singură doză.

Săptămâna trecută, compania Johnson & Johnson a anunţat că Comisia Europeană a fost de acord cu o achiziţie în avans de la compania-mamă, Janssen Pharmaceutical Companies, de 200 de milioane de doze de vaccin pentru statele membre UE după omologare.

Compania a mai precizat că va oferi 500 de milioane de doze de vaccin pentru naţiunile cu venituri scăzute.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si