Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Cine ajunge în comuna Ariniș nu vede picior de om pe stradă. Pandemia de coronavirus i-a invatat pe localnici că paza bună trece primejdia rea.Asta in timp ce țara noastră înregistrează tot mai multe cazuri de îmbolnăviri pe zi ce trece.
„În timp ce România se confruntă cu o explozie a noilor cazuri de îmbolnăviri cu Sars-Cov-2,  există zone în care virusul nu a ajuns deloc până în acest moment. În comuna Ariniș din județul Maramureș spre exemplu, nu a fost înregistrat nici măcar un caz de coronavirus în cele 8 luni de la izbucnirea pandemiei”, relatează corespondentul Kanal D la Satu Mare, Larisa Matei.

Comuna din România care n-are niciun caz de coronavirus- toată lumea poartă măști pe stradă

Chiar si asa atat tinerii cat si varstnicii poarta masti cand intră în instituții publice sau alte spații închise, fără să se revolte asupra măsurilor luate de autorități. 


„Purtăm mască peste tot în instituții, sunt măști în magazine, în primărie, în baruri.
Stăm acasă,cu măști, ne protejăm”, spun localnicii.
Edilul comunei, Gheorghe Mureșan a avut grijă ca cetățenii să fie informați cu privire la riscurile la care se supun încă de la început, cu toate că inițial, nici măcar el nu credea în pericolul care avea să se abată asupra întregii lumi. 
„La început prin ianuarie, februarie, nu prea, nici eu nu am dat crezare acestui virus după care mi-am dat seama ce este, fiica mea fiind medic pneumolog mi-a explicat foarte clar, mi-am dat
seama de pericolul care urmează”, spune primarul.

Primarul din comuna fără coronavirus: Am ajutat vârstnicii

Cu mult înainte ca numărul de noi îmbolnăviri c covid-19 să crească la nivel national, primarul i-a sfătuit pe localnici să stea cât mai mult în case iar pe cei nevoiasi i-a sprijinit cu cele necesare.
„Am încercat să îi ținem acasă în special pe cei vârstnici ajutându-i cu poliția locală să le cumpărăm alimente, știu eu, tot ce aveau eu nevoie în familii și să încerce tot timpul să nu intre în contact cu lumea”, spune primarul.
„Ieșiri așa n-am făcut decât când a fost strict necesar. În rest mai mult prin gospodărie cu soția, suntem pensionari stăm mai mult pe acasă și bineînțeles când am ieșit ne-am protejat cu măști,  în mașină avem tot timpul măști de schimb”, spun oamenii.
La nivelul județului Maramureș în ultimele 14 zile, rata de infectare cu noul coronavirus este de 1.55, la mia de locuitori, numărul total de îmbolnăviri până în prezent depășind 3.000 de cazuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si