Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Criza vaccinului antigripal ar putea lua sfârşit, după anunţul specialiştilor de la institutul Cantacuzino.
„Departamentul de cercetare-dezvoltare lucrează la obținerea unui produs modern prin optimizarea procesului de producție și implicit îmbunătățirea siguranței și eficienței vaccinale, astfel încât să poată fi produs vaccinul gripal trivalent, în condiții de siguranță, cu reprectarea condițiilor GMP”, spun specialiștii.

Vaccin antigripal produs în România, la Institutul Cantacuzino

Pentru că dozele asigurate de către Minister au fost insuficiente, iar farmaciile nu mai fac față cererilor, vestea specialiştilor români este binevenită. În urmă cu aproximativ 9 ani, România a mai încercat să producă acest tip de vaccin, însă acesta nu a reușit să ajungă pe piață deoarece nu s-a dovedit sigur pentru populație.
„Trebuie să ne gândim că tehnologoia a avansat, avem metode de identificare a problemelor și acum știm ce avem de făcut! Dacă vom avea posibilitatea să avem o arie nouă...

și la anul putem ieși pe piață cu vaccinul gripal!”, spun cercetătorii.
Cercetătorii de la Cantacuzino au anunțat că lucrează şi la readucerea pe piață a Polidinului, medicamenutul minune al anilor 80', de care mulţi își amintesc ca fiind doctoria bună la toate!

Polidin, produs din nou, alături de un vaccin antigripal

„Aveam porția de Polidin pe an! Orice făceam noi luam Polidin!
Era ceva injectabil...

de obicei ți-l dădea cănd erai răcit... știu că se făcea în mușchii fesieri din ce mi aduc eu aminte... era foarte dureros, dar foarte bun!
4-5 zile dacă făceai tratament și aveai febră... scădea imediat... imediat se vedeau rezultatele! Eu așa țin minte... că în toată copilăria am folosit!”, își amintesc oamenii.
Diferența ar ar fi că medicamentul cunoscut de toți părinții și bunicii nu va mai fi injectabil.
„În acest moment avem în studiu și sperăm să dezvoltăm un produs imunomodulator de tip Polidin. Acesta va fi un supliment alimentar și va putea fi utilizat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii, uro-genitale sau în pregătire preoperatorie”, spun cercetătorii.
Cert este că abia peste un an vom găsi cele două produse în farmacii!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si