Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Anca Ursu si cativa copii din localitatea Bogdănița, din judetul Vaslui pregătesc la fiecare sfărșit de săptămâna pachete penru cei nevoiasi sau daruri mici pentru un viitor mare cum le place sa spuna. Totul a pornit de la dorinta tinerei de a face fapte bune, asa cum au invatat-o candva bunicii, dar si dupa ce la randul ei a primit ajutor din partea altora.
„Bunicul meu mereu imi spunea nu lasa o zi sa treca fara sa faci o fapta buna sau fara sa plantezi o planta si am zis hai sa facem pachetul de la poarta pentru ca sunt multi care nu au posibilitatea si noi daca avem de ce sa nu oferim”, spune tânăra.

Solidaritate pentru oamenii sărmani- o lecție pentru fiecare

Asa ca tanara, in varsta de 26 de ani, de meserie inginer agronom aduce din propria gradina legume de tot felul si fructe ,le pune in pungi iar copiii din sat le completeaza cu diferite obiecte pe care nu le mai folosesc
„Copiii au fost foarte bucuroși, imediat, hai să facem fapte bune.

În fiecare duminică vin la mine..ce mai facem bine azi? Hai să dăruim. Și așa”povestește tânăra.
Alex este unul dintre copiii care o ajuta mereu pe Anca si se bucura ca poate face ceva bun pentru sarmani
„Am văzut că ai fost foarte rapid astăzi, ai pregătit foarte repede pachetele. Ce ai pus în ele? Ardei, câte o jucărie, orez, câte o sticlă de ulei, câte o carte”, spune Alex

Oamenii sărmani, ajutați din solidaritate cu pachete

Odata pregatite pachetele, Anca si copiii merg in centrul satului si le agata de gardul unei gospodarii care ii apartine tinerei. De aici, cei nevoiasi pot lua cate o sacosa cu aceste daruri. Este și cazul doamnei Melanica. Bătrâna recunoaște că pachetul celor mici i-a făcut ziua mai frumoasă.
„Mă gândesc să pun la borcan, să fac oleacă de zarzavat din acei chiperi pe care mi i-ați dat și orezul sau ce este acolo, mai fac o sarma, un chiperi umplut”, spune bătrâna.
În satul Bogdănița trăiește o comunitate mică, din cele 70 de case doar 30 mai sunt locuite. Tinerii muncesc cu ziua pentru a-și duce traiul, iar bătrânii încearcă să supraviețuiască dintr-o pensie de câteva sute de lei.
- Aveti si un mesaj acolo. Ce zice?
- Fii bun ori de cate ori este posibil,intotdeauna este posibil. Ne ajută foarte mult că este nevoie și chiar este necesar”, spun oamenii.
La finalul zilei, cei mici sunt rasplatiti pentru generozitatea lor cu cate o carte, din partea Ancai, iar ei abia asteapta sa continue sirul faptelor bune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si