După ce alianța dintre Pfizer și BioNTech au anunțat în urmă cu mai bine de o săptămână că eficacitatea noului vaccin a depășit 90%, acum testarea a luat sfârșit, iar veștile sunt excelente, chiar neașteptate. Pfizer a anunțat miercuri că rezultatele finale ale testelor avansate pentru vaccinul său Covid-19 arată o eficacitate de 95%!

Citeste si: Șocant: CDC a descoperit un nou virus periculos în Bolivia. Se transmite de la om la om și provoacă febră hemoragică

Eficacitate de 95% a vaccinului, la finalul testelor

Pfizer afirmă că eficacitatea vaccinului dezvoltat împreună cu partenerul său german BioNTech este aproximativ aceeași indiferent de vârstă sau de apartenența etnică, și că nu există efecte secundare majore, semn că i munizarea poate avea loc pe scară largă oriunde în lume.

După sedința de urgență de marți de la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a oferit detalii cu privire la procesul de vaccinare a românilor, ca urmare a contractelor semnate la nivelul UE. Detalii aici.

Pfizer afirmă că eficacitatea vaccinului dezvoltat împreună cu partenerul său german BioNTech este aproximativ aceeași indiferent de vârstă sau de apartenența etnică,

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Eficacitatea la adulții peste 65 de ani, cu risc mare din cauza noului coronavirus, a fost de peste 94%. Analiza finală vine la 9 zile după ce rezultatele inițiale ale testelor clinice de fază avansată arătaseră că vaccinul este o eficacitate de peste 90%.

Citeste si: Un mare oraş din România intră în CARANTINĂ!

Alt vaccin anti-COVID cu rezultate bune

Compania Moderna, care dezvoltă un vaccin similar, a spus luni că datele sale preliminare arată o eficacitate de cel puțin 94,5%. Rezultatele mai bune decât se prognoza ale celor două vaccinuri, ambele dezvoltate cu o nouă tehnologie cunoscută drept mRNA au aprins speranțele pentru un sfârșit al pandemiei de coronavirus.

Pfizer spune că au existat 170 de cazuri de Covid-19 printre cei 43.000 de voluntari, 162 la cei care au primit placebo și 8 la cei care au fost inoculați cu vaccinul anti-coronavirus.

Dintre acestea, zece persoane au făcut forme severe de Covid-19, unul fiind dintre cei are au primit vaccinul, potrivit Hotnews.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si