Poliția germană a intrat cu forța în protestul anti-lockdown din apropierea parlamentului german, după ce mii de protestatari au sfidat avertismentele poliției de dispersare.

Aproape 5.000 de protestatari, incluzând extremiștii de dreapta și activiști anti-vaccinare, s-au adunat în fața Porții Brandenburg, în timp ce parlamentarii discutau o nouă legislație pentru restricții mai stricte împotriva coronavirusului, informează agenția Anadolu.

Citeste si: Veste total neașteptată despre vaccinul anti-COVID

Protestul din Berlin, "bombă cu ceas" în pandemie

În timp ce protestatarii au refuzat să poarte măști și să păstreze distanța de siguranță, poliția le-a spus liderilor de protest să pună capăt demonstrației în mod pașnic și ulterior s-au folosit de spray lacrimogen și tunuri de apă pentru a dispersa manifestanții.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Mai mulți protestatari au fost încătușați și arestați după ce au refuzat să părăsească zona. Imagini LIVE de la protestul de amploare mai jos:

Angeka Merkel vrea măsuri mai dure anti-COVID

Deși numărul de infectări cu COVID-19 și-a încetinit răspândirea, situaţia este în continuare una foarte gravă în Germania, a declarat marţi cancelarul Angela Merkel, după ce liderii federali şi de landuri au amânat până la 25 noiembrie luarea unei decizii privind noi măsuri de izolare, relatează Reuters.

"Numărul infectărilor nu mai creşte exponenţial, dar este în continuare mult prea ridicat. Prin urmare, trebuie să reducem contactele, să reducem contactele, să reducem contactele", a spus Merkel la un eveniment de afaceri organizat de cotidianul Sueddeutsche Zeitung.

Angela Merkel a îndemnat cetățenii să reducă contactele

Acesta mai precizat că 30-40% din  populaţia Germaniei face parte din grupurile vulnerabile, între care persoanele în vârstă şi cele care au deja alte probleme de sănătate. Totodată, Merkel a declarat de asemenea că ar fi preferat ca la discuţiile de luni cu liderii federali şi de landuri să fi fost convenite măsuri mai stricte de izolare, declarându-se extrem de îngrijorată de răspândirea coronavirusului în unele locuri, inclusiv în capitala Berlin.

"Fiecare zi contează în lupta împotriva coronavirusului", a spus ea. "Ţinerea pandemiei sub control este cea mai bună soluţie şi pentru economie", a adăugat cancelarul german.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si