Carnea proaspătă de porc- sub formă de fleică zdravănă sau tocată și mai apoi condimentată ca pentru sarmale- întruchipează- printre românii gurmanzi- un simbol al Crăciunului, fără de care nu e parcă sărbătoare. Cu săptămâni înainte, măcelăriile aduceau în galantare tot ce aveau mai bun- de la tobă, caltaboși și cârnați, până la carne macră și fragedă.

Pentru un kilogram de pulpă de porc anul trecut, pe-aceeași vreme, dădeam maxim 20 de lei, acum însă, plătim cu cel puțin 3 lei mai mult.

Crăciunul 2020 diferit față de ceilalți ani

Prețul cărnii este într-o continuă creștere din luna martie și nu se va opri până la Crăciun. Crescătorii de porci spun că n-au de ales pentru că seceta din vară i-a lăsat fără furaje. În plus, cei cărora li se mai permite să vândă sunt doar câțiva pentru că pesta a făcut prăpăd în ferme. Ion Luca din comuna sibiană Cristian este printre puținii care mai au voie să vândă porci de sărbători.

crăciun fără porc 2020
Crăciun fără carne de porc în anul 2020.[Sursa foto: google]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

Citeste si: 5 filme de Crăciun pe care să le vezi începând de astăzi pe Netflix

Citeste si: Preţ carne porc Crăciun 2020: Veste proastă pentru români!

Chiar dacă anunță se-anunță scumpiri, friptura din porcul autohton rămâne tot cea mai ieftină din Europa. Potrivit celor mai recente date Eurostat, prețul cărnii în România este cu 37% mai mic decât media europeană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si