Piftie de porc. Pentru a prepara o piftie de porc senzațională, trebuie să știi următorul secret: aceasta trebuie lăsata la înmuiat cu o seara înainte de a te apuca de gătit. Dacă totuși ai uitat sau nu ai avut timp, ar fi bine să o lași la înmuiat timp de 2-3 ore înainte de a o fierbe. Aceasta se va înmuia si tot sângele închegat va fi îndepărtat, iar piftia ta va fi foarte buna.

Când pui carnea la fiert, ai grija ca nivelul apei sa depășească carnea doar cu 7 cm si nu mai adaugă apa cat timp fierbe carnea. Apa trebuie să se evapore si sa scadă mai mult de jumătate. Nu pune capac deasupra oalei.

Rețeta marilor bucătari de piftie

Nu exista Crăciun fără răcituri. Rețeta de piftie e ușor de preparat si însuflețește mesele tuturor de Sărbători. Pentru a face piftie, ai nevoie în primul rând de picioare de porc si de câțiva căței de usturoi. Acestea sunt alimentele de baza în aceasta rețetă.

Piftie de porc
Piftie de porc[Sursa foto: retetepractice.ro]

Ingrediente pentru rețeta de piftie cu usturoi

   1 ½ kg picioare sau cap de porc

   șorici de porc

   1 ceapă

   2 morcovi

   1 pătrunjel

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

   1 pastârnac

   1 țelină

   2 foi de dafin

   3-4 boabe de ienibahar

   3-4 căței de usturoi (facultativ)

   sare

Citeste si: Lebăr de casă. Așa se prepară corect. Nu pune niciodată asta în el!

Pentru o piftie de porc cu usturoi se spală si se rad bine cu cuțitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pârlesc la flacăra). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se așază într-o oala încăpătoare si se acoperă cu apa în așa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra cârnii. Se pune la foc potrivit lăsând sa fiarbă încet.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Se spumează mereu, apoi se adaugă sarea, zarzavatul curățat si spălat, foile de dafin si ienibaharul. Se acoperă vasul cu un capac, lăsând numai la o margine cratița puțin descoperita. Trebuie sa fiarbă până când carnea se desface ușor de pe oase.

Citeste si: Salata de boeuf. Secretele celui mai iubit preparat de sărbători

Piftie rețetă
Piftie rețetă[Sursa foto: retetepractice.ro]

Piftia de porc cu usturoi se pune la rece sa se închege

Se scot oasele si se așază carnea pe fundul mai multor farfurii. Se pisează usturoiul în piulița de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoară si se toarnă zeama strecurata in farfurii peste carne, având grija ca aceasta sa fie bine acoperita. Apoi, piftia de porc cu usturoi se pune la rece sa se închege.

Citeste si: Rețete de post. Simple, ușoare și delicioase. Cum se prepară pas cu pas

Piftie de porc. Ca sa se obțină o piftie frumoasa, limpede, trebuie să fiarbă tot timpul foarte încet si vasul să fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregătită din picioare de porc si urechi. În cele din urmă, piftia de porc cu usturoi se servește după ce s-a răcit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si